"Türkiye'nin en güzel eko köyü yapmayı hedefliyoruz"

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nin Miras Atölyesi II Projesi kapsamında yer alan Uçmakdere'de, dönemin mimarisini yansıtan ve özgün halini önemli ölçüde koruyan tarihi yapılar restore edilmeye başlandı

GÜNDEM 3.10.2018 15:18:00 0

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, 5 temel vizyonundan biri olan turizm vizyonu kapsamında kırsal turizmi geliştirmeye yönelik çalışmalarını sürdürüyor.Edirne Kültür Varlıkları Bölge Kurulu tarafından sit alanı olarak ilan edilen ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından kamulaştırılan 3 tarihi yapıdan 2 adedinin restorasyonuna başlandı. Restorasyon çalışmaları Büyükşehir Belediyesi tarafından Ganos Dağları'nın eteklerinde, Marmara'nın en güzel kıyılarından birinde keşfedilmeyi bekleyen saklı bir cennetUçmakdereMahallesi'nde kurulan Ahşap Atölyesi marifetiyle yapılıyor.

 

“EN GÜZEL EKO KÖYÜ YAPMAYI HEDEFLİYORUZ”

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Uçmakdere'de düzenlenen yer teslimi ve bilgilendirme toplantısında yaptığı konuşmada “Miras Atölyesi projesi ile Uçmakdere'yi Türkiye'nin en güzel eko köyü yapmayı hedefliyoruz. Sadece Uçmakdere de değil; Gaziköy, Hoşköy, Mürefte, Kirazlı, Çınarlı gibi mahallelerimizde de aynı çalışmayı yapacağız. Bugün itibari ile buradaki evlerimizin restorasyonuna başlıyoruz” dedi.

 

“GÜZELLİKLERİ ORTAYA ÇIKARMAK İÇİN ÇALIŞACAĞIZ”

52 adet tescilli evi orijinal haline getirerek sahiplerine teslim edeceklerini kaydeden Albayrak “Tekirdağ'ın vizyonlarından biri de turizm. Türkiye'de iki denizle de komşu olan sayılı şehirlerden biriyiz. Tekirdağ'da nereye elinizi atsanız tarih çıkar. Bu bölgede bağcılık turizmin en güzel örnekleri var. Önümüzdeki sürecin çok iyi olacağına inanıyorum. Biz sonuna kadar bu bölgedeki güzelliği ortaya çıkarmak için çalışacağız” dedi. Albayrak, Uçmakdere'de 2 tarihi binada başlatılan restorasyon çalışmalarının 9 Eylül 2019’da tamamlanmasının öngörüldüğünü kaydetti.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU