5 bin 245 öğrenci NKÜ'yü tercih etti

Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı (YKS) tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından Namık Kemal Üniversitesi yetkilileri, öğrencilerin Namık Kemal Üniversitesi lisans ve önlisans programları

GÜNDEM 2.10.2018 17:36:00 0
5 bin 245 öğrenci NKÜ

Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı (YKS) tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi öğrencilerin yine tercih merkezi oldu. 2018 YKS tercih sonuçlarına göre Namık Kemal Üniversitesi 5 bin 245 yeni öğrenci tarafından tercih edildi. 2017-2018 eğitim ve öğretim yılında 35 bin 95 öğrencisi bulunan NKÜ'nün 2018-2019 eğitim ve öğretim yılında öğrenci sayısının 36 bin civarında olacağı belirtildi.

 

ADAYLARIN SAYISI BELLİ OLDU

ÖSYS sonuçlarına göre NKÜ' de bir programa kayıt yapma hakkını kazanan adayların sayısı belli oldu. Lisans programlarına yerleşen öğrenci sayısı 2 bin 302, ön lisans programlarına yerleşen öğrenci sayısı ise 2 bin 943 iken doktora programları mevcut öğrenci sayısı 293’ e, Yüksek Lisans programlarına yerleşen öğrenci sayısı ise 2 bin 396’ ya yükseldi. Birinci öğretime yerleşen 4 bin 673 öğrenci ve ikinci öğretim okumak isteyen 572 öğrenci Namık Kemal Üniversitesi'nde eğitim görmeye başladı.

 

YÜZDE YÜZLÜK ORANA ULAŞTI

Fakülteler bazında Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi, İlahiyat Fakültesi, Tıp Fakültesi ve Veteriner Fakültesi yüzde 100 doluluk oranına ulaşırken, bu fakülteleri yüzde 98'le Fen-Edebiyat Fakültesi, yüzde 85'le Çorlu Mühendislik Fakültesi ile İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, yüzde 63'le Ziraat Fakültesi takip etti. Meslek Yüksekokulları bazında ise Sağlık Yüksekokulu yüzde 100 doluluk oranına ulaştı.

 

BAŞARILAR DİLEDİ

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi’ nin uluslararası deneyime sahip güçlü akademik kadrosu, sürekli geliştirilebilen çağın gereklerine uygun teknik altyapısı ve yurt dışı imkanlarının yanı sıra parlak geleceği oluşturacak, gençlere kaliteli yükseköğretim imkânları sunduğunu belirten Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek,  kayıt yaptıran öğrencilere yönelik açıklamada bulundu. Şimşek, "Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi ailesine katıldığınız için sizleri kutluyor, öğrenim hayatınız boyunca başarının sizlerle olmasını temenni ediyorum" dedi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU