Hayvan hakları için Çorlu'da buluştular

Erasmus Programı Gençlik Değişimi Projesi kapsamında proje faaliyetlerine katılan Hayvan hakları savunucusu 35 genç hayvan haklarının önemine dikkat çekmek ve ekolojik dengenin korunmasına katkı sağlamak amacÄ

GÜNDEM 2.10.2018 16:36:00 0
Hayvan hakları için Çorlu

Erasmus Programı Gençlik Değişimi Projesi kapsamında gerçekleşen proje faaliyetlerine katılan gençler Çorlu Hayvan Bakımevini ziyarete ederek burada veteriner Buse Çavdar'dan bakımevinin işleyişi ve çalışmaları hakkında bilgi aldı.

 

"ÜLKE STANDARTLARIMIZ DİĞER ÜLKELERDEN DAHA ÜST SEVİYELERDE"

Çorlu Belediyesi bünyesinde hizmet veren hayvan bakımevinin Trakya Bölgesi'nin en iyi Hayvan Bakımevi seçildiğini ve bu kapsamda ziyaret ettiklerini belirten projenin yasal temsilcisi Müslüm Doğanay, "Projemizle hayvan hakları ve hayvanların korunması konusunda ülkemizde yapılan çalışmaları tanıtma fırsatı yakaladık. Bugün burada İsveç ve Danimarka gibi Avrupa Birliği'nde en yüksek refah seviyesine sahip ülkelerin gençleri bulunmakta. Ancak onlar da dahil tüm katılımcılar ülkemizdeki çalışmalar, hayvanlara verilen değer ve ülkemizin sahip olduğu eşsiz kültürel zenginlik karşısında mest oluyorlar. Bizim projemizdeki en büyük kazancımız da ülkemizle ilgili önyargıların yıkılarak daha iyi şekilde tanıtımlar yapabilmemizdir. Bugün hayvan hakları konusunda ülke standartlarımız diğer ülkelerden daha üst seviyelerde. Ülkemize gelen genç arkadaşlarımız bazı ülkelerde hayvanlara bizdeki kadar değer ve önem verilmediğini gördüler. Çorlu Belediyesi Hayvan Bakımevi de verdiği hizmet ile en iyi örneklerden biri durumunda" dedi.

 

SARIKURT'A TEŞEKKÜR ETTİLER

 

Erasmus Programı Gençlik Değişimi Projesi kapsamında Çorlu Belediyesi Hayvan Bakımevi'ni ziyaret eden gençler Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt'a verdiği destekten dolayı teşekkür ederken konuk gençlere aşure ikram edildi.

 

DÜNYA HAKLARI GÜNÜ SERGİSİ AÇILACAK

Erasmus Programı Gençlik Değişimi Projesi kapsamında Çorlu'ya gelen İsveç, Danimarka, İspanya, İtalya, Litvanya, Yunanistan ve Türkiye’den toplam 35 gencin, 4 Ekim Dünya Hakları Günü dolayısıyla Cumhuriyet Meydanı'nda kendi ülkelerinde çektikleri fotoğraflardan oluşan bir de sergi açacakları kaydedildi.

 

Haber / Özge MERİÇ