AB'den Edirne'ye 1,4 milyonluk hibe

Avrupa Birliği fonundan yararlanan Edirne Belediyesi, Bulgaristan Sivil Savunma Bakanlığı ortaklığıyla IPA sınır ötesi işbirliği programı kapsamında hazırladığı proje ile, 1 milyon 400 bin lira hibe al

GÜNDEM 2.10.2018 15:32:00 0
AB

Edirne Belediyesi bu hibe ile hem yangın söndürme hem de kaza kırım gibi bir çok hayat kurtarma fonksiyonlarına  sahip  4x4 itfaiye aracı edindi. İtfaiye ekipleri tam donanımlı araç ile mini gösteri düzenlerken, senaryo gereği kaza yapan aracın içinde yaralıların kurtarılmasını canlandırıp basın mensuplarına tanıtıldı.

 

“45 SANİYEDE KAPIDAN ÇIKMIŞ OLUYOR”

Aracın belediyenin kasasından tek kuruş çıkmadan,  AB hibesi ile satın alındığını belirten Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan “Edirne İtfaiyesi olarak hiç bir eksiğimiz kalmadı. Araç gereç anlamında şu anda Edirne İtfaiyesi'ni Avrupa'daki diğer itfaiyelerle kıyasladığınızda hiçbir eksiği kalmadı. Yine Edirne İtfaiyesi tarihinde yaklaşık 2 yıl önce ilk planlı binasını yaptık. Bu bina da Türkiye'deki ender binalardan biridir. Bir yangın ihbarı geldiğinde Edirne İtfaiyesi 45 saniye içerisinde araçla kapıdan çıkmış oluyor” dedi. Aracın tanıtımı dolayısıyla düzenlenen etkinlikte temsili olarak kaza yaparak takla atmış bir arabaya  kaza kırım aracıyla müdahale edildi.

Haber / Menşure KARDEŞ