Belediye bandosu 'Türk Günleri'ne katıldı

Edirne Belediye Bandosu, Yunus Emre Enstitüsü Tiran Temsilciliği ve Türkiye'nin Tiran Büyükelçiliği işbirliği ile Arnavutluk'un başkenti Tiran'da düzenlenen "2. Türk Günleri" etkin

GÜNDEM 29.09.2018 17:51:00 0
Belediye bandosu

Arnavutluk’un başkenti Tiran’da 25-27 Eylül tarihlerinde düzenlenen, “2. Türk Günleri” etkinliğine, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başdanışmanlarından Haydar Ali Yıldız ve Edirne Dışişleri Temsilciliği görevinden sonra Türkiye’nin Tiran Büyükelçiliği’ne atanan Murat Ahmet Yörük de katıldı.

 

EDİRNE’YE ÖZGÜ ÜRÜNLER TANITILDI

Tiran’da İskender Bey Meydanı’nda gerçekleştirilen, “2. Türk Günleri” etkinliğinde, açılan standlarda, katılan illere özgü kültürel eserler, el işlemeleri ve yiyecekler ziyaretçilere sunuldu. Edirne Belediyesi’nin açtığı stant da Arnavut ziyaretçilerin ilgisini çekti. Kavala kurabiyesi ve badem ezmesi ikramı yapılan standda sergilenen Kırkpınar’a özgü heykelcik, minyatür kemer, mis sabunu ve kırmızı dipli mumlar ile aynalı süpürge de ilgi gördü. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Başdanışmanı Haydar Ali Yıldız ve Türkiye Tiran Büyükelçisi Murat Ahmet Yörük de Edirne Belediyesi standını ziyaret etti.

KONSER VERDİ

2. Türk Günleri etkinliğinde konuşan, Haydar Ali Yıldız Türkiye günleri etkinliğinin Türkiye-Arnavutluk ilişkilerine kültürel, ekonomik, siyasi ve eğitim anlamında birliğe beraberliğe, kardeşliğe katkı sağlayacağını söyledi. Konuşmaların ardından Edirne Belediye Bandosu İskender Bey Meydanı’nda kurulan sahnede açılış konseri verdi. Balkanlara özgü melodiler yanında birçok eseri de seslendiren Belediye Bandosu beğeni topladı. Açılışın ardından Yunus Emre Enstitüsü Tiran Müdürü Ömer Demirbaş, Edirne Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdür Vekili Selim Bilginkaya’ya teşekkür plaketi verdi.

Haber / Yakup KARATEPE