'Miras Atölyesi II Projesi'nde yer teslimi yapıldı

Şehirdeki tarihi mimari dokuyu gün ışığına çıkarmak amacıyla Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen 'Miras Atölyesi I' ve 'Miras Atölyesi II' projeleri dev

GÜNDEM 29.09.2018 17:46:00 0

Yer teslim törenine; Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Zeki Gürcün, Büyükşehir Belediyesi daire başkanları, Uçmakdere Mahalle Muhtarı Burhan Elmas ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

“TARİHİ ÇOK ESKİYE DAYANIYOR”

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, törende yaptığı konuşmada Uçmakdere'nin tarihinin çok eskiye dayandığını ifade ederek “Uçmakdere'nin eski zamanlarını hatırladıkça Miras Atölyesi projesinin önemi daha iyi anlaşılıyor. Burası hem doğa güzellikleri hem yetişen tarımsal ürünleri hem de tarihi ile son derece önemlidir” dedi.

 

“TÜRKİYE’NİN EN GÜZEL EKO KÖYÜ YAPMAYI HEDEFLİYORUZ”

Büyükşehir Belediye Başkanı görevine geldiğinde Uçmakdere'nin makus tarihini değiştirme konusunda kararlı olduğunu kaydeden Albayrak “Miras Atölyesi projesi ile Uçmakdere'yi Türkiye'nin en güzel eko köyü yapmayı hedefledik. Sadece Uçmakdere de değil; Gaziköy, Hoşköy, Mürefte, Kirazlı, Çınarlı gibi mahallelerimizde de aynı çalışmayı yapacağız.  Önemli olan projeyi Uçmakderelilerin benimsemesidir” dedi.

 

52 EV RESTORE EDİLECEK

Bu bölge sit alanı olduğu için çivi çakmanın dahi uzun bir yoldan geçtiğini söyleyen Albayrak “Bugün itibari ile buradaki evlerimizin restorasyonuna başlıyoruz. 52 tane tescilli evi orijinal haline getirerek sahiplerine teslim edeceğiz. Tekirdağ'ın vizyonlarından biri de turizm. Türkiye'de iki denizle de komşu olan sayılı şehirlerden biriyiz. Tekirdağ'da nereye elinizi atsanız tarih çıkar. Bu bölgede bağcılık turizmin en güzel örnekleri var. Ben gelecek sürecin çok iyi olacağına inanıyorum. Ben bu projenin Şarköy ve Uçmakdere'ye hayırlı olmasını diliyorum. Biz sonuna kadar bu bölgedeki güzelliği ortaya çıkarmak için çalışacağız” dedi.Başkan Albayrak'ın konuşmasının ardından Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanı Dilşad Ergin proje hakkında sunum yaptı.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU