Balık fiyatlarını rüzgar vurdu

Bu yıl bol olan balık, havaların rüzgarlı gitmesiyle zamlandı. Çerkezköylü balıkçılar yaklaşık bir haftadır denizlerdeki aşırı rüzgar nedeniyle fazla balık tutulamadığı için fiyatlar

GÜNDEM 29.09.2018 16:53:00 0
Balık fiyatlarını rüzgar vurdu

Denize açılan balıkçıların son günlerde etkili olan aşırı rüzgardan olumsuz etkilendi. Balıkçıların denizden az balıkla dönmesi, fiyatları da artırdı.

 

FİYAT ARTTIKÇA TALEP AZALIYOR

Çerkezköy Karadeniz Balıkçılık işletmecisi Cenk Diş, bir süredir 10 liraya satılan hamsinin 20 liraya yükseldiğini ifade etti. Denizlerdeki aşırı rüzgar nedeniyle ağlara takılan balığın az olduğunu kaydeden Diş, bunun da fiyatlara yansıdığını belirtti. Balık fiyatları yükseldikçe vatandaşların talebinin de azaldığını kaydeden Cenk Diş “Ama fiyatların yükselmesi bizim elimizde değil. Balık tutmak için denize açılan balıkçılar deniz aşırı rüzgarlı olduğunda fazla balık çeşidi tutamıyor ve tezgahlara da az balık çeşidi geliyor. Bizler de pahalı alınca yükseliyor” dedi.

 

“BOLLAŞTIKÇA FİYATLAR DÜŞECEK”

Yaşar Balıkçılık  Satış Sorumlusu Emin Ayaş da “Vatandaşlarımız endişelenmesin. Şu anda satışını yaptığımız balık cinslerinin fiyatları  biraz yükselmiş olsada önümüzdeki günlerde bu fiyatlar balık bollaştıkça yarı fiyatına inecektir” dedi. Balık tezgahlarında hamsinin kilogramı  20 TL, Palamudun tanesi 20 TL, Çupranın tanesi 20 TL, istavritin kilogramı 20 TL, mezgidin kilogramı 30 TL’den satılıyor.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU