Bitki besleme ve ekonomik gübre kullanımı anlatıldı

Muratlı  İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Muratlı Halk Eğitim Merkezi'nde Bitki Besleme ve Ekonomik Gübre Kullanımı konusunda bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

GÜNDEM 28.09.2018 11:55:00 0
Bitki besleme ve ekonomik gübre kullanımı anlatıldı

Namık Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Toprak Bilimi Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Korkmaz Bellitürk tarafından eğitim verilen toplantıya Tekirdağ Tarım ve Orman Müdürü Zekeriya Sarıkoca, Muratlı İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ertekin Günaçtı ve teknik personeller katıldı.

 

BİLGİLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI

 

Toplantıda konuşan Tekirdağ Tarım ve Orman Müdürü Zekeriya Sarıkoca, "Müdürlük olarak çiftçimizin her zaman yanında olduk. Muratlı İlçe Müdürümüzün de desteğiyle birçok projeyi gerçekleştirdik. Biz bugün az maliyetle en doğru gübrelemeyi yapmanın yollarını sizlere sunmak için buradayız, sizinle beraberiz" dedi. Yapılan bilgilendirme toplantısında Doç. Dr. Korkmaz Bellitürk, değişen iklim şartları ve artan maliyetler karşısında doğru gübrelemeye ihtiyaç duyulduğu, topraklardaki organik maddenin çok azaldığını ve gübre kullanılmadan tarımın yapılamayacağının altını çizdikten sonra mutlaka toprakların analizlerinin yapılması gerektiğini ve toprak PH durumuna göre gübreleme yöntemlerinin uygulanması gerektiğini açıkladı. 

 

Haber / Yakup KARATEPE