Sokak hayvanları için mamalıklar konulacak

Özel Çerkezköy Uğur Anadolu Lisesi Müdürü Kadir Reis Zenginal, öğrencilerle birlikte Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay'ı ziyaret ederek 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü dolayısıyla yapaca

GÜNDEM 27.09.2018 17:12:00 0
Sokak hayvanları için mamalıklar konulacak

Zenginal, ‘Yaşam hakkı, evrende var olan her canlı için kutsaldır’ sloganıyla yola çıktıklarını belirterek “Birçok şehirde hayata geçirilen ‘Su Borularından Mamalık Üretme’ projesinin Çerkezköy’de de uygulanmasını istiyoruz. Hava sıcaklıklarının hissedilir derecede düşmesi ile birlikte hayvanların barınma, yiyecek ve içecek ihtiyaçları arttı” dedi.

 

“YANLARINDA OLMAK İSTİYORUZ”

Çerkezköylülerin hayvan sevgisini pekiştirmek ve sokak hayvanlarını zorlu kış şartlarında yalnız bırakmamak adına bu projeyi uygulamak istediklerini söyleyen Zenginal “Plastik su boruları kullanılarak kentin belirli noktalarında konuşlandırmak üzere mamalık ve suluk üretip zorlu kış şartlarında Çerkezköy’de bulunan sokak hayvanlarının yanlarında olmak istiyoruz” dedi. Üretim ve montajı çok hızlı olan projenin Çerkezköy halkında sokak hayvanları hakkında farkındalığı daha da arttıracağını kaydeden Zenginal “Minik dostlarımız için daha yaşanılabilir bir yer yaratma fırsatımız olacak” dedi.

 

“2 AYDIR BU PROJE ÜZERİNDE ÇALIŞIYORUZ”

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek bu anlamlı projenin Çerkezköy’de de uygulanması için gösterdikleri çabalardan dolayı teşekkür etti. Çerkezköy Belediyesi olarak yaklaşık 2 aydır bu proje üzerinde çalıştıklarını söyleyen Akay “Ekiplerimiz hazırladıkları mamalıkların konulacağı yerleri belirliyor. En kısa sürede kentimizin dört bir yanında bu mamalıkları sokak hayvanlarımız için yerleştirmiş olacağız” dedi.

 

Haber / Özge MERİÇ