'Alınan her önlem muhtemel bir yangını önler'

Edirne Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri, 25 Eylül – 01 Ekim tarihleri arasında kutlanan İtfaiye Haftası'nda kapsamında Edirne halkını bilgilendirmek için Saraçlar Caddesi'nde broşÃ

GÜNDEM 26.09.2018 18:16:00 0

Evlerde alınması gereken önlemlerle ilgili vatandaşlara bilgi veren Edirne Belediyesi İtfaiye Amiri Erdoğan Göbel, “Ocaktaki tavaları kontrolsüz bırakmayın. Ocağı kullandığınız zaman mutfaktan çıkmayın, çıkmak zorundaysanız da lütfen ocağı kapatınız. Evinizin her katına duman alarmı takın ve pilleri düzenli olarak test edin.  Mutfağınızda gaz alarm dedektörü kullanın ve susmalı düğmeli bir duman alarmı alın” dedi.

“FİŞTEN ÇIKARMAYI İHMAL ETMEYİN”

Göbel, elektrikli ev aletlerinin kullanımı sırasında da birçok kurala uyulması gerektiğini belirterek “Elektrik kablolarını ve elektrikli aletleri sudan uzak tutun. Ekmek kızartıcısının temiz ve tül, perde, havlu gibi her türlü malzemeden uzak olmasına özen gösterin. Aynı prizden birden çok çıkış almayın. Sigortalara tel sarmayın. Elektrikli aletleri fişten çıkartmayı ihmal etmeyin. Isıtıcıları kolay alev alacak malzemelerden uzak tutun” dedi.

“YANGIN SAHASINA GİRMEYİN”

Vatandaşların bacalarını yılda bir defa yetkili servislere temizletmelerini isteyen Göbel “Yangın sırasında panik yapılmamalı. 110 İtfaiye Hattı’ndan vakit kaybetmeden yetkililer bilgilendirilmeli. Kendinizi riske atmadan yangını söndürmeye çalışın, yangını çevrenizdekilere duyurmaya çalışın, yangın sahasına girmeyin” dedi.

Haber / Menşure KARDEŞ