Kültür Mirası atölye çalışması tamamlandı

Trakya Üniversitesi Rektörlüğü ve Edirne Valiliği'nin iş birliğiyle Trakya Üniversitesi Mimarlık Fakültesi tarafından organize edilen, "Bir Osmanlı Kenti Edirne'nin Suları ve Su Yapıları?

GÜNDEM 26.09.2018 17:07:00 0
Kültür Mirası atölye çalışması tamamlandı

Mimarlık Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen sertifika törenine, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Rektör Yardımcısı ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mümin Şahin, Genel Sekreter Yardımcısı Öğr. Gör. Hakan Akıncı ile atölye yürütücüsü öğretim elemanları ve Türkiye’nin farklı üniversitelerinden gelen öğrenciler katıldı.

KAPANIŞI YAPILDI

28 farklı üniversiteden yapılan yaklaşık 150 başvuru arasından seçilerek Türkiye’nin dört bir yanından gelen 40 öğrencinin, açık hava amfisi niteliğindeki Edirne’yi yaşayarak öğrendiği “Kültür Mirası” adlı atölye çalışmasının kapanış ve sertifika töreninde konuşan Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mümin Şahin, “Edirne Açık Hava Amfisi - Geleceğin Mimarlarını Yetiştiriyor Programı” kapsamında, “Osmanlı Kültür Mirası ve Su Yapıları” temasıyla düzenlenen II. Kültür Mirası Atölyesi’nin başarıyla tamamlanmasından ve ortaya çıkan sonuçlardan son derece memnun olduğunu ifade etti.

“SİZE REHBERLİK EDECEKTİR”

Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu da, “Burada edindiğiniz bilgi ve tecrübeler, gelecekte size rehberlik edecektir. İlerleyen günlerde, Edirne ve Edirne’nin kültür varlıklarıyla ilgili çalışmalarınız olabilir. Ayrıca, sizleri bu büyük ailenin birer ferdi olarak da görmekten mutluluk duyacağımızı belirtmek isterim. Yoğun ve hummalı bir çalışmanın ardından, eğitimlerin verimli ve keyifli geçtiğini duymak güzel” dedi.

SERTİFİKALARI VERİLDİ

Trakya Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Sennur Akansel ise program kapsamında öğrencilere yönelik teorik sunum ve teknik gezilerin yanı sıra Edirne, Edirne’de yer alan su yapıları, kıyı düzenleme örnekleri ve önerileri gibi konularda seminerler verildiğini ve atölye çalışmaları gerçekleştirildiğini ifade etti. Konuşmaların ardından Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Rektör Yardımcısı ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mümin Şahin ve Mimarlık Fakültesi akademisyenleri tarafından öğrencilere sertifikaları verildi.

Haber / Menşure KARDEŞ