Atatürk ve Fatih Sultan Mehmet'in okuduğu kitaplar kütüphanede sergileniyor

Edirne İl Halk Kütüphanesi'nde, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve Osmanlı Padişahı Fatih Sultan Mehmet'in okuduğu kitapların yer aldığı bölüm açıldı.

GÜNDEM 25.09.2018 17:49:00 0
Atatürk ve Fatih Sultan Mehmet

Fatih Sultan Mehmet ile Mustafa Kemal Atatürk'ün nasıl büyük insan olduğunu gençlere aktarmak için böyle bir çalışma yaptıklarını belirten Edirne Valisi Günay Özdemir," Bir medeniyeti kuran, İstanbul'u fetheden, bir çağı kapatıp bir çağı açan Fatih Sultan Mehmet Han'ın nasıl bu aşamaya geldiğini, Atatürk'ün yok olan Osmanlı'dan tekrar Cumhuriyeti nasıl ortaya çıkardığını, bu büyük devleti nasıl kurduğunu çocukların ve gençlerin anlamasını istedik" dedi.

3 BİN 997 KİTAP OKUDU

Fatih Sultan Mehmet'in her çağdan her medeniyetten kitaplar okuduğunu hatırlatan Özdemir, "Atatürk 3 bin 997 kitap okumuş pek çoğunun köşelerine not almış, yani kitabı sadece okumamış, önemsemiş. Fatih Sultan Mehmet kütüphanesinde 10 binlerce kitap olduğunu her çağdan her medeniyette kitaplar okuduğunu görüyoruz. Fatih'in, sadece İslam eserleri değil Yunan, Fransız ve diğer medeniyetlere ait eserleri okuduğunu görüyoruz. Atatürk'ün de dünya klasiklerini, doğu, batı medeniyeti kitaplarını okuduğunu görüyoruz. Bu yüzden Mustafa Kemal Atatürk böyle bir Cumhuriyeti kurdu, Fatih Sultan Mehmet de farklı medeniyetleri gördüğü için yeni bir medeniyet kurdu" dedi. Daha sonra cam vitrinler ve masalar üzerine konulan kitaplardan oluşan köşeler, Vali Günay Özdemir ve beraberindekiler tarafından incelendi.

Haber / Özge MERİÇ