Tekirdağspor 3 puanla başladı

Tekirdağspor, Bölgesel Amatör Ligde ilk hafta Çorluspor 1947'yi 1-0 yenerek lige 3 puanla başladı.

SPOR 25.09.2018 13:56:00 0
Tekirdağspor 3 puanla başladı

Tekirdağspor sezona tek gol ve üç puanla başladı. Namık Kemal Stadı’nda oynanan karşılaşmanın ilk yarısında etkili olan konuk Çorluspor 1947, yakaladığı fırsatları gole çeviremeyince kalesinde golü gördü.

 

İKİNCİ YARI DAHA BASKILI OYNADI

 

İlk yarıya oranla Tekirdağspor ikinci yarıda daha baskılı oynadı. Mehmet Selçuk’un önde yaptığı presle topu daha iyi karşılayan Tekirdağspor defansı Çorluspor 1947, yabancı oyuncular Aboubacar Kone ve İbrahim Traore’yi zaman zaman marke etmekte zorlandılar. Tekirdağspor adına ise golü atan kaptan Ergin ve Yekta göze batan isimler oldu. Kaleci Mert ise yaptığı kritik kurtarışlarla takımına üç puanı getiren isimler arasında yerini aldı.

 

1-0 SONA ERDİ

 

Çorluspor 1947’nin ikinci yarıda baskılı oynamaya çalışması ve defansı orta sahaya kadar çıkarmasından yararlanmak isteyen Okhan hoca ise yaptığı değişikliklerle ikinci golü bulmak istedi. Bu değişikliklerde işi yaradı ancak son vuruşlarda etkili olamayınca 90 dakika 1-0’lık sonuçla tamamlandı.

 

İYİ BİR BAŞLANGIÇ YAPTI

 

Çorlu’dan gelen yaklaşık 200 kişilik taraftarla birlikte tribünlerde 5 bine yakın taraftar karşılaşmayı izledi. Tekirdağspor ‘misafiriz’ dediği BAL ligine bu sonuçla iyi bir başlangıç yaptı. Karşılaşmayı CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, İYİ Parti Tekirdağ Milletvekili Enez Kaplan, Çorlu KaymakamıCafer Sarılı, Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt ve çok sayıda futbol sever izledi.

 

Haber / Cengizhan KÜPELİOĞLU