'Yaşadıklarımız çok korkunçtu'

Kaçak olarak geçtikleri Yunanistan'da yakalanan çoğu Pakistan uyruklu, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu kaçak göçmenler, Yunan polisi tarafından yakalandı. İddiaya göre bazılarının üze

GÜNDEM 25.09.2018 12:20:00 0

Gece yarısı bazıları yarı çıplak kaçakları gören vatandaşlar, polis ekiplerine haber verdi. Polis ekipleri yaptığı çalışmada yaklaşık 30 kaçak göçmeni yakaladı. Üzerleri çıplak olan ve soğuktan korunmak için çuvalla üzerlerini kapatmaya çalışan kaçaklar, Edirne Sultan 1. Murat Devlet Hastanesi'ne götürülerek sağlık kontrolünden geçirildi.

 

“AÇ SUSUZ SINIRDA BEKLETTİLER”

 

Aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu yaklaşık 80 kişi olduklarını ve Yunanistan polisinin kendilerini yakaladıktan sonra aç ve susuz iki gün sınırda beklettiklerini söyleyen kaçaklar, daha sonra üzerlerindeki değerli eşya, kimlik, telefonların alındığını ileri sürerek, “Bazılarımızın üzerini soyarak nehre attılar. Nehre atılanlar yüzerek Türkiye'ye geçerken, bazılarını da botlarla gönderdiler” dedi.

 

GÖÇ İDARESİNE TESLİM EDİLDİLER

 

Yunan polisi tarafından dövülüp paraları gasp edildikten sonra üzerlerindeki kıyafetleri çıkarılarak yarı çıplak Türkiye'ye gönderildiklerin iddia eden kaçak göçmenler, emniyetteki işlemlerinin ardından Edirne Göç İdaresi'ne teslim edildi.  Yunan polisi tarafından dövüldüğünü iddia eden Pakistanlı göçmenlerden MihracettinRahmatullah, "Yunan askerleri bizi dövdü. Burada 2 gün aç susuz bıraktılar. Çok acımasızlardı. Çocukları bile dövüyorlardı. Yunan polisleri cebimizde ne var yok aldılar. Bizim üzerimizdekileri de çıkarıp, Türkiye'ye gönderdiler” dedi. Yunan askerlerin  ‘Bu yaptıklarımızı Türk askerlerine anlatmayın. Türk askerlerine anlatırsanız sizi öldürürüz’ diye tehdit ettiğini iddia eden MihracettinRahmatullah, “Yaşadıklarımız çok korkunçtu” dedi.

 

Haber / Şaban KARDEŞ