Eşkinat: Aşure Günü'nün güzelliğini paylaşmaktan mutluluk duyuyorum

Süleymanpaşa Şah Hatayî Cemevi'nde Aşure Günü ve Kerbela anma etkinliği düzenlendi. Düzenlenen etkinliğe katılan Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, "Muharrem Ayı'nın tüm far

GÜNDEM 24.09.2018 15:59:00 0
Eşkinat: Aşure Günü

Süleymanpaşa Şah Hatayî Cemevi Derneği tarafından organize edilen etkinlikte, yemek ile aşure ikramı yapıldı. Cemevi dedesi Mehmet Şahin, lokma duası okurken Kerbela’da şehit edilen Hz. Hüseyin ve tüm şehitlerin ruhuna Kuran okundu.

 

BİRLİK VE KARDEŞLİK MESAJI VERDİ

 

Süleymanpaşa Şah Hatayî Cem Evi Derneği Başkanı Erdem Güleryüz, Aşure günü ve Kerbela Olayı dolayısıyla bir konuşma yaparak birlik ve kardeşlik mesajları verdi. Güleryüz’ün ardından Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer de birer konuşma yaptı. Albayrak, 11 ilçeye cemevi sözü verirken, Yüceer de Muharrem Ayı’nın tüm dünyaya barış ve huzur getirmesini diledi.

 

"ACISINI DERİNDEN PAYLAŞIYORUM"

 

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, "Bugün canlarla bir arada olmaktan ve Aşure Günü’nün güzelliğini paylaşmaktan mutluluk duyuyorum. Aynı zamanda Kerbela’da yaşanan zulmün acısını da tüm yurttaşlarımla derinden paylaşıyorum. Muharrem Ayı’nın tüm farklılıkların birer kazanım olarak değerlendirildiği, herkesin inancını hür bir şekilde yerine getirebildiği, kardeşlik duygularının ön planda olduğu bir dünyaya vesile olmasını temenni ediyorum" diye konuştu. Etkinlikte Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat’ın yanı sıra Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Tekirdağ Milletvekilleri İlhami Özcan Aygun ve Candan Yüceer, Süleymanpaşa Kaymakamı Arslan Yurt, Süleymanpaşa İlçe Emniyet Müdürü Ferhat Akın, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş da yer aldı.

 

Haber / Şaban Kardeş