Çölyak hastalığı anlatıldı

Malkara'da Trakya Çölyak ve Sağlıklı Yaşam Derneği tarafından öğrencilere çölyak hastalığıyla ilgili farkındalık eğitimi düzenlendi.

GÜNDEM 24.09.2018 13:52:00 0
Çölyak hastalığı anlatıldı

Gazi Ömer Bey Anadolu Lisesi'nde düzenlenen eğitim seminerine Gazi Ömer Bey Anadolu Lisesi Müdürü Ergün Aydoğan, Dernek Başkanı Bahar Ayşegül Yılmaz, Başkan Yardımcısı Emre Emlek,  Optimed Hastanesi Kurumsal İletişim Sorumluları Metin Demirtaş ve Nagihan Aktaş, Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Hakan Sunal, Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Tuğçe Emiroğlu, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

 

"HAYAT YAŞAYABİLDİĞİNİZ KADAR GÜZELDİR"

 

Seminerin amacının çölyak hastalığını öğrencilere anlatmak olduğunu belirten, Trakya Çölyak ve Sağlıklı Yaşam Derneği Başkanı Bahar Ayşegül Yılmaz, "Hastalık hakkında bilgiler vererek farkındalık yaratmak ve duyarlılığı arttırmak için burada toplandık. Hayat dediğin yaşayabildiğiniz kadar güzeldir sözünü sizlere aktarmak istiyorum. Peki ben ve benim gibi çölyak olan bireyler ve çocuklarımız, gençlerimiz ne kadar hayatını yaşayabiliyorlar? Sözü doktorlarımıza bırakıyorum ve tekrardan seminerimize katıldığınız için sizlere teşekkür ediyorum" dedi. Seminerde sırasıyla Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Hakan Sunal ve Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Tuğçe Emiroğlu, çölyak hastalığını anlattı. Düzenlenen seminerde yapılan konuşmalardan sonra öğrenciler şiirler okudu ve gitar eşliğinde şarkılar söylendi. Seminere katılan öğrencilere el broşürleri ve teşekkür belgeleri dağıtıldı. 

 

Haber / Özge MERİÇ