"Kanserle mücadelemiz devam edecek"

Çorlu Belediyesi ve Çorlu Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi, Kent Konseyi Kadın Meclisi iş birliği ile kanserde erken teşhisin önemi kapsamında ikinci toplantı düzenlendi. Atatürk Kent Enstitüsü'n

GÜNDEM 24.09.2018 11:24:00 0
"Kanserle mücadelemiz devam edecek"

Atatürk Kent Enstitüsü'nde düzenlenen toplantıya Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı Hülya Perin, Çorlu Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) Müdürü Uzman Dr. P. Eylül Taneri ile Çorlu Belediye Meclis Üyesi ve Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Şefika Koca, Çorlu Belediye Meclis Üyesi Alev Türk, Hürriyet Mahallesi Muhtarı Neşe Benek, Türkiye Sakatlar Derneği Çorlu Şube Başkanı Canan Yurdseven, TOBB Kadın Girişimcisi R. Gamze Onay, KASAİD üyeleri ve çok sayıda kadın katıldı.

KANSER TARAMALARI HAKKINDA BİLGİ VERDİ

Kanserde erken teşhisin önemi kapsamında düzenlenen toplantı, geçtiğimiz günlerde yaşamını yitiren KASAİD Yönetim Kurulu Başkanı Türkan Duydu adına anma töreni ile başlarken, toplantının açılış konuşmasını Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Şefika Koca yaptı. Daha sonra söz alan Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı Hülya Perin, kanserle mücadele ederek Çorlu'da ulaşılmadık kadın bırakmayacaklarını ve kanser ile yılmadan mücadele edeceklerini söyledi. Konuşmaların ardından Çorlu Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) Müdürü Uzman Dr. P. Eylül Taneri, KETEM'in çalışmaları ve kanserde erken teşhis konusunda açıklamalarda bulunurken KETEM bünyesinde ücretsiz olarak gerçekleştirilen kanser taramaları hakkında (meme kanseri, rahim ağzı kanseri, kalın barsak kanseri) halka eğitim ve bilgiler verildi.

 

Haber / Özge MERİÇ