Süslü Kadınlar Bisiklet Turu'nda pedal çevirdiler

Dünya  Otomobilsiz Kentler Günü kapsamında, Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli Lüleburgaz'da 'Süslü Kadınlar Bisiklet Turu düzenlendi. 'Süslü Kadınlar Bisiklet Turu'na katılan kadınlar, süsledikleri bisikl

GÜNDEM 24.09.2018 10:22:00 0
Süslü Kadınlar Bisiklet Turu

Turun bu yıl 63 şehirde, yurt içi ve yurt dışında eş zamanlı olarak düzenlendiğini söyleyen Edirne Süslü Kadınlar Bisiklet Turu Organizatörü Esranur Demircan, Bisikletin kent yaşamının bir parçası olduğunu ve doğa dostu bir ulaşım aracı olduğunu belirterek, "Bisiklet; yoğun kent trafiğine çözüm olabilir ve bir ulaşım aracıdır. Eğer uygun bisikletli ulaşım politikaları olursa, işe veya ulaşacağımız yere rahatlıkla bisikletle gidebiliriz. Biz de dünyanın birçok yerindeki hemcinslerimiz gibi günlük kıyafetlerimizle bisiklete binerek ulaşımımızı sağlayabiliriz. Buna dikkat çekebilmek amacıyla süslendik ve bisikletimizle yollara çıktık" dedi.  

"KADIN KORKMADAN YOLLARDA OLMALI, TOPLUMUN HER ALANINDA VAR OLMALI "


Demircan, kadın ve erkeklerin bu toplumda aynı haklara, yükümlülüklere sahip olduğunu hatırlatarak, "Eğer kadın-erkek eşitliğinden bahsediyorsak, herkesin aynı fırsatlara sahip olması gerektiğine vurgu yapmak istiyoruz. Kadınız ve görünür olmak istiyoruz, görünür olamayan binlerce kadın var ülkemizde. Kadın, toplumda görünür olduğu sürece o toplum nefes alır. Kadın korkmadan yollarda olmalı, toplumun her alanında var olmalı" dedi.

 

KIRKLARELİ'DE DE DÜZENLENDİ


Kırklareli'de de 'Süslü Kadınlar Bisiklet Turu' etkinliği düzenlendi. Lüleburgaz'da düzenlenen turda İstanbul Caddesi üzerinde bulunan Kongre Meydanı'nda toplanan  kadınlar cadde üzerinde basın açıklamasını okumalarının ardından süsledikleri bisikletleriyle cadde üzerinde tur attı.

 
7 KİLOMETRE PEDAL ÇEVİRDİLER


Tekirdağ'da da 'Süslü Kadınlar Bisiklet Turu'na 100'den fazla kadın katıldı. Süleymanpaşa sahil dolgu alanında süslü bisikletleriyle katılan kadınlar, Tekirdağ Yelken İhtisas Kulübü  önüne kadar gelip geri dönerek 7 kilometrelik parkurda pedal çevirdi. 'Süslü Kadınlar Bisiklet Turu' Tekirdağ gönüllü temsilcisi, Selin Şen,"Bu etkinlik tamamen özgüveni yüksek kadınların gönüllük esasına göre bir araya gelmesi ile ortaya çıkan bir projedir. Bizlerde dünyadaki kadınlar gibi günlük kıyafetlerimiz ile bisiklete binebiliriz. Bu amaçla süslendik ve yollara çıktık. Egzoz kokusuna karşı çiçek kokusu diyerek sürüşümüze başlıyoruz" dedi.

Haber / Şaban KARDEŞ