Cumhurbaşkanlığı, Selimiye'de 5 bin adet aşure dağıttı

Cumhurbaşkanlığı tarafından her yıl 13 il ve 14 camide düzenlenen aşure dağıtımı, bu yıl da Edirne'de Mimar Sinan'ın Ustalık eseri Selimiye Camii'nde düzenlendi. Muharrem Ayı dolayısıyla düzenlen

GÜNDEM 23.09.2018 20:20:00 0
Cumhurbaşkanlığı, Selimiye

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Selimiye Camii'nde, Cumhurbaşkanlığı aşçılarının gönderdiği menüye göre 5 bin kişinin ikramına sunulmak üzere aşure hazırlandı. Muharrem Ayı dolayısıyla düzenlenen aşure dağıtım programına Edirne Vali Yardımcısı Yusuf Güney  ve Cumhurbaşkanlığı Halkla İlişkiler Başkanı İlker Astarcı, Edirne İl Müftüsü Emrullah üzüm, kurum müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

AŞURE BİRLİK BERABERLİK SİMGESİ

 

Ak Parti MKYK üyesi ve  Edirne Milletvekili Fatma Aksa, "Aşure birliğimizi, beraberliğimizi sembolize ediyor. Edirneliler de büyük bir teveccüh gösterdiler, hayırlı olmasını diliyorum" dedi.Aşure dağıtım öncesi konuşan Edirne Vali Yardımcısı Yusuf Güler de aşurenin birlik ve beraberliği simgelediğini belirtti. Cumhurbaşkanlığı Halkla İlişkiler Başkanı İlker Astarcı,"Bulunduğumuz ay İslam'da 'haram ayı' sayılan dört aydan bir tanesidir. Bu güzel mekanda Selimiye Camii'nde sizlerle birlikte olmaktan memnuniyet duyuyorum. Rabbim inşallah devletimize, milletimize zeval vermesin. Devletimize de, milletimize de bu güzel aşure tatlısı gibi hanelerimize bereket getirsin inşallah" dedi.

 

Haber / Gökhan YILMAZ