Nefes Kredisi başvuruları başladı

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmelerin (KOBİ) finansman sorunlarının giderilmesine katkı sağlamak üzere imzalanan KOBİ Destek (Nefes) Kredisi protokolü kapsamında nefes kredisi başvurularının başlad

GÜNDEM 23.09.2018 13:24:00 0
Nefes Kredisi başvuruları başladı

Vadenin uzatılması veya kısaltılmasının mümkün olmadığını kaydeden Bilgin “Üyelerimizin kullanacağı Nefes Kredisi 6 ay anapara ödemesiz, 12 ay eşit taksitli geri ödemeli toplam 18 ay vadelidir. Kullandırılacak  kredinin brüt faiz oranı aylık yüzde 1,85’dir. Kredilendirmede tüm risk ve  teminatlandırma  protokol imzalanan bankalara ve Hazine ve Maliye Bakanlığının sağladığı destekle KGF’ye ait olacaktır. Protokol imzalanan bankalar KGF’ye ödenecek %0,03 kefalet başvuru bedeli ve komisyonu dışında üyelerimizden herhangi bir masraf komisyon talep etmeyecektir. Üyelerimiz Nefes Kredisini 6 bankadan kullanabileceklerdir” dedi.

 

6 BANKADAN KULLANABİLECEKLER

 

Nefes Kredisi verecek bankaların Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıfbank, İş Bankası, Garanti Bankası, Yapı ve Kredi Bankası olarak açıklandığını söyleyen Bilgin “KOBİ’ler krediye başvurabilmek için öncelikle Odamızdan açıklama olarak “KOBİ Destek (Nefes) Kredisi Başvurusu İçindir” ibareli  faaliyet belgesi almaları gerekmektedir. Bu belge olmadan banka talep kabul etmeyecektir” dedi.

 

“KOBİ’LERE NEFES ALDIRACAK”

 

Ümran Bilgin, içinde bulunduğumuz ekonomik süreçte üyelerin en büyük sorunlarından birinin de finansmana erişimde yaşanan sıkıntılar ve enflasyonun çok üzerindeki kredi faizleri olduğunu ifade ederek “Bu nedenle, Ülke ekonomisinde önemli yer tutan Küçük ve Orta Ölçekli İşletmelerin (KOBİ) finansman sorunlarının giderilmesine katkı sağlamak üzere gerçekleşen KOBİ Destek Kredisi’nin bir nebze de olsa  KOBİ’lere nefes aldıracağına ve iş dünyasına moral kazandıracağına inanıyorum” dedi.

 

Haber / Menşure KARDEŞ