'Bağımsızlığın ilk şartı teknoloji üretip ihraç etmek'

Teknofest İstanbul Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali  20-23 Eylül tarihleri arasında İstanbul Yeni Havalimanı'nda yapıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, festivalin 3'üncü gününde

GÜNDEM 23.09.2018 13:10:00 0

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) önderliğinde lise, lisans ve lisansüstü öğrencilerine yönelik düzenlenen, Ticari Roket Motorlu Yüksek İrtifa Kategorisi’nde yapılan 2 tur elemenin ardından Teknofest İstanbul kapsamında roketini başarıyla fırlayan Çerkezköy Pakize Narin Anadolu Lisesi Gökbörü Roket Takımı, İstanbul Yeni Havalimanı’nda düzenlenenTeknofest İstanbul Havacılık,Uzay ve Teknoloji Festivali’ne katıldı.

 

F-16’LAR EŞLİĞİNDE GELDİ

 

Festivalin üçüncü gününde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da, TEKNOFEST İstanbul Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali’nin düzenlendiği İstanbul Yeni Havalimanı'na pilot kıyafeti giyip F-16'lar eşliğinde geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı taşıyan uçağa, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar da F-16 ile eşlik etti.

 

“HAYALLERİMİZİN PEŞİNDEN GİDEREK BAŞARDIK”

 

Festival alanında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, günümüz dünyasında, gerçek anlamda bağımsızlığın birinci şartının; teknolojiyi tasarlayan, üreten ve ihraç eden ülke konumuna ulaşmak olduğunu kaydeden Erdoğan “Teknoloji konusunda sadece kullanıcı olarak kaldığımız sürece hiçbir alanda özgürlüğümüzü garanti altına alamayız” dedi. Her yenilik gibi teknolojik gelişmelerin de ilk aşamasının hayal edebilmek olduğunu söyleyen Erdoğan “Bizim milletimiz bu bakımdan gerçekten çok ileri bir seviyededir. Ecdadımız asırlar boyunca hep daha ileriyi, daha fazlasını hayal etmiş, bunun peşinden gitmiş, mücadelesini vermiş ve çoğunlukla da hedefine ulaşmıştır. Ne zaman hayal etmeyi bıraktıysak işte o zaman gerilemeye başladık. Biz de Türkiye’ye ne kazandırdıysak, hep hayallerimizin peşinden giderek başardık” dedi.

 

“YURDA DÖNÜŞ SEFERBERLİĞİ BAŞLATIYORUZ”

 

Ülkemizin ‘Milli Teknoloji Hamlesi’nin başarıya ulaşmasının, teknoloji üreten bir toplum haline dönüşmekle mümkün olduğunu dile getiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “‘Milli Teknoloji Hamlesi’ doğrultusundaki tüm çalışmaları, Cumhurbaşkanlığı ve ilgili tüm kurumlar olarak sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte desteklemekte kararlıyız. Bilim insanlarının yurda dönüş seferberliğini başlatıyoruz. Dünyanın her yerindeki bilim insanlarımızı ülkemizde başlattığımız bilim ve teknoloji atılımımıza katılmaya çağırıyorum” dedi. Konuşmasının ardından festival kapsamında düzenlenen yarışmalarda dereceye girenlere ödüllerini veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, festivalin katılımcı, destekleyici kurum ve kuruluşların yetkilileri ile sahnede hatıra fotoğrafı çektirdi. Törende, TEKNOFEST Organizasyon Komitesi Başkanı Selçuk Bayraktar da Cumhurbaşkanı Erdoğan’a katılımları ve desteklerinden dolayı plaket takdim etti.

 

ÖĞRENCİLERİ TEBRİK ETTİLER

 

Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan ve Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş de İstanbul Yeni Havalimanı'nda düzenlenen Teknofest Festivali’ni ziyaret etti.  Roketsantarafından düzenlenen Roket Yarışması’nda Yüksek İrtifa kategorisinde Türkiye genelinde ilk 4’te yer almayı başaran Pakize Narin Anadolu Lisesi ve ekibini tebrik eden Ulusan ve Gümüş, milli ve yerli savunma sistemlerini de gezdi.

 

Haber / Şaban KARDEŞ-Gülveren ALTUNOĞLU