Tartışma yaratan tuvalet kaldırıldı

Edirne Belediyesi tarafından kent merkezindeki Atatürk Anıtı'nın hemen arkasına konulan ve tartışma yaratan seyyar tuvalet, Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu kararı ile kaldırıldı.

GÜNDEM 19.09.2018 20:48:00 0
Tartışma yaratan tuvalet kaldırıldı

Edirne Belediyesi tarafından yaklaşık 1 ay önce, kent merkezinde törenlerin yapıldığı meydandaki Atatürk Anıtı'nın hemen arkasına kadın, erkek ve engelli tuvaletleri ile anne ve bebek kabini koyuldu. Bağlantıları yapılmayan ve kapalı bulunan tuvalet kabinlerinin Atatürk Anıtı arkasına konulması tartışmalara neden oldu. Ak Parti Edirne İl Başkanı İlyas Akmeşe, tuvalet kabinlerinin Atatürk Anıtı'na yakın mesafeye konulmasına tepki gösterip, kaldırılmasını istemişti.

 

KABİNLER KALDIRILDI


Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Atatürk Anıtı'nın bulunduğu alanın SİT bölgesi olduğunu belirterek, kabinlerin geçici konulduğunu ve son olarak nereye konulacağını Kültür Varlıkları Koruma Kurulu'na sorduklarını söyledi. Tartışmalar üzerine Edirne Valisi Günay Özdemir, seyyar tuvaletler için belediyenin Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü'ne müracaatta bulunmadığını ve uygulamanın izinsiz olduğunun tespit edildiğini açıkladı. Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü, tuvalet kabinlerinin 1 ay içinde kaldırılması kararı alarak, bunu belediyeye yazıyla bildirdi. Karar üzerine Edirne Belediyesi ekipleri Atatürk Anıtı arkasında bulunan tuvalet kabinlerini kaldırdı. Kabinler, vinç yardımı ile yerinden alınarak götürüldü.

Haber / Şaban KARDEŞ