Yeni eğitim öğretim yılına akıllı tahta ile başladılar

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından alınan akıllı tahta Çerkezköy Kreşi ve Gündüz Bakımevi'ne kurulumu yapıldı. Yeni eğitim öğretim yılına akıllı tahta ile başlayan ö

GÜNDEM 19.09.2018 18:30:00 0
Yeni eğitim öğretim yılına akıllı tahta ile başladılar

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi yetkilileri “Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı tarafından alınarak kurulumu yapılan akıllı tahta ile öğrencilere, derslerde işlenen konuları hem işitsel hem de görsel olarak daha iyi bir şekilde öğrenebilme imkânı sunuluyor. Öğrencilerin derslerden keyif almasını sağlayan akıllı tahta, Gündüz Bakımevi'nde bulunan üç sınıf tarafından ortaklaşa kullanılacak” dedi.

DERSLERİN DAHA VERİMLİ GEÇMESİ SAĞLANIYOR

Öğretmenlerin hazırladığı bütün dijital dokümanları rahatlıkla öğrenciye aktarabildiği sistem sayesinde öğrencilerin, görsel olarak desteklenen dersler ile öğrenme sürecini olumlu yönde ilerletebildiğini kaydeden yetkililer “Akıllı tahta, kablolu ve kablosuz internet bağlantı özelliğine sahip, çoklu bağlantı noktaları sayesinde USB, HDMI ve VGA Portları ile diğer cihazlarla kolayca bağlantı kurulmasını sağlıyor. İnternet ortamından indirilen materyaller veya arşivde bulunan mevcut kaynakların kullanılması ile öğrenciler için derslerin daha verimli geçmesi sağlanıyor” dedi.

ÇOKLU DOKUNMATİK ÖZELLİĞİNE SAHİP

65 inç ekran, DLED teknolojisine sahip çözünürlüklü ultra hd interaktif akıllı tahtanın, çoklu dokunmatik ekran özelliği sayesinde birden fazla kişinin tahtayı kullanmasına olanak sağladığını dile getiren yetkililer “Sistem ile ayrıca fen ve doğa, okuma yazmaya hazırlık etkinliklerinde, zihinsel gelişim çalışmalarında ve müzik ve ritim çalışmalarında çocukların derse aktif olarak katılmaları sağlanıyor” bilgisini verdi.

Haber / Özge MERİÇ