ÇTSO Meclisi toplandı

Geçtiğimiz ay tatil yapan Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Meclisi, Eylül Ayı toplantısını dün yaptı. Toplantıda Temmuz ve Ağustos Ayı gelir giderleri ile diğer gündem maddeleri görüşüldü

GÜNDEM 18.09.2018 18:50:00 0
ÇTSO Meclisi toplandı

Dün saat 16:30’da düzenlenen toplantıya, Bülent Bilecen, Furkan Yavuzarslan, Kenan Sağlam, Murat Narçın,. Murat Seymen, Mustafa Seçkin, Rahmi Yılmaz, Saim Buyruk, Sinan Sifil katılmazken, meclis başkanı Hacı Mehmet Erdoğan’ın mazeret bildirerek katılmadığı toplantıya meclis başken vekili Nuran yeşil Başkanlık etti. Saygı duruşunda bulunulmasının ardından toplantıda Temmuz ayı gelir gider, bütçe izleme raporu ve mizanı görüşülerek oybirliği ile kabul edildi.

GELİR GİDER GÖRÜŞÜLDÜ

İlgili gündem maddesinin karara bağlanmasının ardından Ağustos ayı gelir, gider bütçe izleme raporu ve mizan görüşüldü. Ağustos ayı gelirinin 151 bin 694,94 TL, giderin 159 bin 219 lira 90 TL, kasa mevcudunun 933.74 TL, banka mevcudunun 1 milyon 843 bin 989.09 TL, mizan borç bakiyenin ise 11 milyon 547 bin 703 TL olduğu ifade edilirken, ilgili gündem maddesi oybirliği ile kabul edildi.

İHTİYATLARDAN ÖDENMESİ KONUSU GÖRÜŞÜLDÜ

Toplantı, ABİGEM A.Ş sermaye artış tutarının ihtiyatlardan ödenmesi konusunun görüşülmesi ile devam etti. İlgili gündem maddesi ile ilgili bilgi veren Genel Sekreter Hakan Gel “İstirakçisi olduğumuz Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi’nin 02.08.2018 tarihinde yapılan 2017 yılı olağan genel kurulunda alınan karara istinaden şirketin sermaye artışı ile 5 bin TL olan payımızın 7 bin TL artışla 12 bin TL’ye yükseldiği ABİGEM A.Ş’nin 06.08.2018 tarih 2018/682 sayılı yazısı ile sermaye artış tutarının 10.08.2018 tarihine kadar ödenmesi gerektiği iletilmiştir. Oda yönetim kurulunun aldığı karar ile sermaye artış tutarı olan 7 bin TL ödenmesi ve tutarın ihtiyaçlar hesabından karşılanması için Bakanlığa yazılmasına karar verilmiştir. TC Ticaret Bakanlığı İç Ticaret Genel Müdürlüğünün yazısı ile sermaye artış tutarı olan 7 bin TL’nin oda meclisince karar alınması koşuluyla ihtiyatlardan karşılanmasının uygun bulunduğu iletilmiştir. Meclis konuyu değerlendirmiş olup, ABİGEM A.Ş sermaye artışı olarak yapılan ödemelerin ihtiyatlar hesabından karşılanmasına oy birliği ile karar verilmiştir” diye konuştu.

FUARLA İLGİLİ BİLGİ VERDİ

Toplantının bir sonraki gündem maddesinde de ÇTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Danyeli, Çerkezköy Endüstriyel fuarı hakkında bilgi verdi. Daha önce Çerkezköy Endüstriyel Fuarı 2018’in Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi, Çerkezköy TSO ve Trakya Kalkınma Ajansı işbirliğinde yapılacağını, fuarın da ÇOSB’nin otoparkında yapılacağı bilgisini verdiklerini ifade eden Danyeli “Yapılan araştırmalarda otopark alanında enerji olmadığından dolayı ve enerji gelmesi için 200 bin TL ücret çıkmasıyla birlikte ÇOSB ile olan işbirliğini sona erdirdik. Fuarı Trakya Kalkınma Ajansı ile birlikte yapacağız” dedi. Geçtiğimiz yıl Çerkezköy 29 Ekim Spor Kompleksi’nde düzenledikleri fuarı bu yıl Kapalı Spor Salonu’nda yapacaklarını dile getiren Danyeli “Hedeflediğimiz 40-45 katılımcının 30’u şuan hazır. Fuarı broşür, el broşürleri ve çeşitli reklamlarla duyurmayı düşünüyoruz” dedi.

“FUARA DAVET EDECEĞİZ”

Mehmet Danyeli’nin bilgilendirmesinin ardından Meclis Başkanvekili Nuran Yeşil, Afyonkarahisar TSO işbirliği protokolü hakkında bilgi verdi. Afyonkarahisar’da oda üyeleri tarafından çok iyi ağırlandıklarını ifade eden yeşil, “Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odasının çok büyük ve mükemmel çalışmaları var. Bizlere nazik ve tam gün dolu dolu program yaptılar. Afyonkarahisar’da birkaç fabrika gezimiz oldu. Kendilerini de bizim fuarımıza davet edeceğiz” dedi. Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından konuşan ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva, “Bugünü tarihe not düşelim” diyerek Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’na başkanlık eden ilk kadın meclis üyesi Nuran Yeşil’i tebrik etti.

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU