23 bin 657 öğrenci ders başı yaptı

Tüm yurtta olduğu gibi Kapaklı'da da yeni eğitim öğretim yılı dün başladı. Kapaklı'da23 bin 675 öğrenci ve 850 kadrolu olmak üzere toplam bin 13 öğretmen yeni eğitim öğretim yıl?

GÜNDEM 17.09.2018 17:52:00 0
23 bin 657 öğrenci ders başı yaptı

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından konuşan Kapaklı Gazi İlkokul Okul Müdürü Canan Çuvalcıoğlu; başöğretmen Atatürk’ün ‘Yeni nesil sizin eseriniz olacaktır’ diyerek öğretmenlere yüklediği gelecek nesilleri yetiştirme sorumluluğunun çok büyük bir güvenin ifadesi olduğunu ifade etti. Amaçlarının bilgi aktarmak değil bilgiye ulaşmanın yollarını araştıran bulabilen bilgiyi paylaşabilen, teknolojiyi üretebilen ve insanlığın yararına kullanılabilen dinamik özgüvenli bir nesil yetiştirebilmek olduğunu kaydeden Çuvalcıoğlu öğrencilere de seslenerek “Okula gelmek, ondan yararlanmak insan hayatında çok önemli bir aşamadır. Okulunuza dört elle sarılınız ve ona sahip çıkınız. Öğretmenlerinizden en iyi biçimde faydalanın, düzenli çalışın” dedi.

 

“ÜLKEMİZE YARARLI BİREYLER OLACAĞINIZA İNANCIM TAM”

Öğrencilerin planlı ve programlı çalışarak hedeflere ulaşabileceğine ve yarının büyükleri olarak ülkemize yararlı bireyler olacaklarına inancının tam olduğunu belirten Çuvalcıoğlu, velilere de seslenerek “Saygıdeğer veliler, devletimizin, bizim ve sizin ortak amacı öğrencilerimizi geleceğe en dinamik şekilde hazırlayabilmektir” dedi. Bu ortak amacı  gerçekleştirmede velilerin görevinin çocuklara, okula sahip çıkmak ve desteklemek olduğunu dile getiren Çuvalcıoğlu, “Öğrencilerinizin yalnızca öğretim yönünden değil eğitim yönünden de gelişmesi için imkanlarınıza sonuna kadar kullanınız” dedi. Eğitimde feda edilecek tek bir ferdin bile olmadığını söyleyen Çuvalcıoğlu2018-2019 eğitim öğretim yılının öğrencilere, öğretmenlere, okul yöneticilerine hayırlı olmasını temenni etti.

“468 DERSLİK VE 847 ŞUBE İLE YENİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILINA BAŞLADIK”

Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahsin Nalbant da 6 anaokulu, 12 ilkokul, 11 ortaokul, 7 lise, 1 halk eğitimi merkezi ve 11 özel öğretim kurumu olmak üzere 48 eğitim kurumu ile bu yılki eğitim öğretim dönemini başlattıklarını ifade ederek, “Bunların 37 eğitim kurumunun 4’ü özel okul, 4’ü imam hatip okulu, 29 diğer olmak üzere bu seneki dönemi açmış bulunuyoruz. Temel eğitimde 359 derslik 694 şube ile ortaöğretimde 109 derslik 153 şube olmak üzere toplamda 468 derslik ve 847 şube ile yeni eğitim öğretim yılını başlattık” dedi.

“379 DERSLİĞE DAHA İHTİYAÇ VAR”

İlçe Milli Eğitim Müdürü Nalbant, Kapaklı’da şu an itibariyle 379 dersliğe daha ihtiyaç olduğunu belirterek “170 dersliğin yani 7 binanın inşaatı aktif olarak devam ediyor. 122 derslik de planlarda. Onların da takibi devam ediyor. 6 okula tekabül ediyor” dedi.

“ÖĞRENCİ SAYISI 23 BİN 675’E ULAŞTI”

Bu okullar tamamlandığında Kapaklı’nın13 okul kazanmış olacağını kaydeden Nalbant, “Bu da 292 derslik demek. Kapaklı’da bu durumda tekli eğitime geçmiş olacak” dedi. 850 kadrolu ve 163 ücretli olmak üzere bin 13 öğretmenle eğitim öğretim sezonunu başlattıklarını kaydeden Nalbant, geçen yıl 21 bin olan öğrenci sayısının bu sene 2 bin 675 artışla 23 bin 675’e ulaştığını kaydetti.

12 OKULDA İKİLİ EĞİTİM YAPILIYOR

Kapaklı’nın nüfus artışıyla doğru orantılı olarak öğrenci sayısının da yüzde 12.7 arttığını dile getiren Nalbant, “İrfan Fatma Mandalı İlkokulu, Mehmet ElfideErdegül İlkokulu, Cumhuriyet İlkokulu, Sanayiciler İlkokulu, Kapaklı Gazi İlkokulu, Karaağaç İlkokulu, Yıldızkent Ortaokulu,Kapaklı Gazi Ortaokulu, Kapaklı İmam Hatip Ortaokulu, Kapaklı Belediyesi Ortaokulu, Atatürk Ortaokulu, Kapaklı Mesleki Teknik Anadolu Lisesi olmak üzere toplam 12 okulumuzda ikili eğitim yapılıyor” bilgisini verdi.

“5 OKUL BİNASINDA 2’ŞER OKUL EĞİTİM VERİYOR”

Nalbant “5 okulda da 2’şer okul sabahçı öğlenci olarak eğitim öğretim hayatına devam ediyor. Kapaklı Gazi İlkokulu’nda öğleden sonra Kapaklı İmam Hatip Ortaokulu’nun, Atatürk Ortaokulu’nda öğleden sonra Karaağaç İmam Hatip Ortaokulu’nun, Kapaklı Belediyesi Ortaokulu’nda öğleden sonra Cahit Zarifoğlu İmam Hatip Ortaokulu’nun, Kapaklı Anadolu İmam Hatip Anadolu Lisesi’ndeöğleden sonra Ertuğrul Gazi Anadolu Lisesi’nin, Şehit Kadir Dadaş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi binasında da öğleden sonra Karaağaç Anadolu Lisesi eğitim öğretime devam ediyor” dedi. Pınarça,Bahçeağıl,Yanıkağıldışındaki tüm okulların doğalgazla ısındığını kaydeden Nalbant, 850 öğrencimiz bu sene 36 araçla okullarına taşınacak” dedi. Devlet tarafından verilen 199 bin 919 ders kitabının da cuma günü mesai bitiminde okullara teslim edildiğini belirten Nalbant, kitapların okulların ilk günü öğrencilere teslim edildiğini kaydetti.

ŞİİRLER OKUNDU

Tahsin Nalbant’ın konuşmasının ardından 4/B sınıfı öğrencilerinden Defne Ateş tarafından 1’inci sınıf öğrencisine bayrak teslimi yapıldı. Irmak Sena Cüre’nin ilköğretim haftası ile ilgili şiiri okunmasının ardından 4/G sınıfı öğrencileri de Atatürk isimli gösteriyi sundular. 3/C ve 3/A sınıfı öğrencilerinin gösterilerinin ardından halk oyunları ekibi de gösteri sundu. Törenin sona ermesinin ardından Kapaklı Kaymakamlığı’na vekalet eden Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban ve beraberindekiler sınıfları gezerek öğrencilerle sohbet etti. Dün saat 10:00’da düzenlenen törene Kapaklı Kaymakamlığı’na vekalet eden Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Kapaklı Emniyet Müdürü Murat Sevgi, AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı Salih Bezgin, Kapaklı İlçe Müftüsü İsa Aktaş, siyasi parti temsilcileri, Türkiye Gaziler Derneği Kapaklı Temsilciliği üyeleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Haber / Özge MERİÇ