56 bin 155 öğrenci eğitim görecek

Edirne Valisi Günay Özdemir, yeni eğitim öğretim döneminin başlaması dolayısıyla Şükrüpaşa İlkokulu'nda düzenlenen programa katıldı. Edirne Milli Eğitim Müdürlüğü verilerine göre

GÜNDEM 17.09.2018 16:16:00 0
56 bin 155 öğrenci eğitim görecek

Bir süre çocuklarla sohbet eden, Edirne Valisi Günay Özdemir, okula başlayan öğrencilerle aynı heyecanı yaşadıklarını ifade ederek, "Çocuklarımızın daha iyi eğitim görmesi için üzerimize düşen her şeyi yapmaya çalışıyoruz. Okul güvenliği, öğrenci servisleriyle ilgili önemli çalışmalar yapıyoruz. Sağlık ve sosyal anlamında da bu çalışmaları kurumlarımızla birlikte yapıyoruz. Çocuklarımız okula yeni başlamanın heyecanını yaşıyoruz. Öğretmenlerimiz geleceği inşa ettiklerinin farkında. Üniversite yıllarında bir bakanımız okula ziyaret gelmişti. Her 5 yılda bir kendimizi yenilememiz gerektiğini söylemişti. Günümüzde her saniye kendimizi yenilemek gerekiyor. Teknoloji ve dünya o kadar hızlı değişiyor ki eğer bu değişime ayak uyduracaksak, gelecek de dünyada söz sahibi olacaksak, değişime hazır tutmalıyız" dedi.

PIRIL PIRIL BİR GELECEK SİZİ BEKLİYOR


Okulların, doğru bilgiye, doğru ve sağlıklı yollardan ulaşmanın yeni nesillere kazandırıldığı yerler olduğunu belirten Edirne Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt, "Çalışmanın ürünü başarıdır. Öğretmenlerinizin yönlendirmesiyle yapacağınız her çalışmanın karşılığını mutlaka göreceksiniz. Okul sizin yuvanızdır. Öğretmenleriniz ve arkadaşlarınızla sevgi ve saygı temeline dayalı, hedefini belirlemiş, gayretli öğrenciler olarak başarılı bir öğretim yılı geçireceğinize inanıyorum. Pırıl pırıl bir gelecek ve aydınlık yarınlar sizleri bekliyor. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün veciz bir sözüyle son vermek istiyorum. 'Bir millet savaş meydanlarında ne kadar parlak zaferler elde ederse etsin, o zaferlerin kalıcı sonuçlar vermesi ancak irfan ordusuyla mümkündür'. Sizlere güveniyor, sizleri seviyoruz" dedi.

4 BİN 219 ÖĞRETMEN GÖREV ALACAK


Vali Günay Özdemir ve beraberindekiler, okulun sınıflarını gezerek çocuklarla sohbet etti. Edirne Milli Eğitim Müdürlüğü verilerine göre bu yıl eğitim-öğretim yılında okul öncesi eğitim kurumlarına 6 bin 659, ilkokul birinci sınıflarına 4 bin 115, ortaokul 5'nci sınıflarına 4 bin 13, ortaöğretim 9'ncu sınıflarına 4 bin 57 öğrenci olmak üzere 18 bin 844 öğrenci kayıt yaptırırken, toplam 56 bin 155 öğrenci eğitim görecek. Edirne ve ilçelerinde resmi okul ve kurumlarında 4 bin 219 öğretmen ve idareci, 445 personel olmak üzere toplam 4 bin 664 kişi görev yapacağı açıklandı. Edirne Emniyet Müdürlüğü ekipleri de yeni eğitim ve öğretim yılı nedeniyle, okul önlerinde güvenlik tedbiri aldı. Her okul için 'polis irtibat memuru' görevlendirilirken, 5'i Yunus olmak üzere 15 polis ekibi giriş ve çıkışlarda okul çevresinde devriye atmaya başladı. Trafik ekipleri de öğrenci servislerini denetledi.

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU