Dünya Temizlik Günü'nde örnek oldular

Süleymanpaşa Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından 15 Eylül Dünya Temizlik Günü kapsamında sahilde temizlik etkinliği düzenlendi. Düzenlenen etkinliğe katılan Tekirdağ Milletvekili ?

GÜNDEM 15.09.2018 20:48:00 0
Dünya Temizlik Günü

15 Eylül Dünya Temizlik Günü sivil toplum kuruluşlarının da destek verdiği etkinlikte, Süleymanpaşa sahilde onlarca torba çöp toplandı. 15 Eylül 2011 yılından bu yana dünya çapında düzenlenen Let’s Do It! (Haydi yapalım) projesi kapsamında, sahil dolgu alanda düzenlenen etkinliğe Süleymanpaşa Belediye Başkan Yardımcıları Gülferah Güral ve Berkay Çakır’ın yanı sıra Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, Süleymanpaşa Kent Konseyi Başkanı Ufuk Ersöz, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, mahalle muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

"ÇEVRE BİLİNCİ OLUŞTURMAK İÇİN BİR ARADAYIZ"

Sahil Mutlukent Çay Bahçesi yanında gönüllülerin toplanmasıyla açılış konuşmasını yapan Belediye Başkan Yardımcısı Berkay Çakır , "15 Eylül Dünya Temizlik Günü’nde, burada farkındalık yaratmak, çevre bilincini aşılamak ve çevre kültürünü geliştirmek için buluştuk. Çevreyi temizlemenin en güzel yolu, kirletmemektir. Burada daha temiz bir çevre bırakarak, bizden sonra gelenlerin de aynı şekilde korumasını amaçlıyoruz. Daha temiz, daha mutlu bir Süleymanpaşa için, bütün çöplerimizi toplayarak örnek olalım. Katılan herkese teşekkür ediyorum" dedi.

TEMİZ BİR ÇEVREDE YAŞAMAK DİLEĞİYLE

Çevreyi temiz tutmanın önemine vurgu yapan Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun da, "Bugün, yine Süleymanpaşa Belediyesi’nin farkındalık yarattığı bir günde hep birlikteyiz. Temizlemek önemli ama asıl olan temiz tutmaktır. Pikniğe, parka gittiğimizde kuruyemiş kabuklarımızı, pet şişelerimizi yerlere atmayalım. Önce biz evimizin önünü süpürelim ki ardımızdan diğerleri de gelsin. Çocuklarımıza temiz bir dünya bırakma sorumluluğumuz var. Atalarımız bize güzel bir ülke bırakmışlar, kıymetini bilelim. Temiz bir çevrede yaşamak dileğiyle, hepimize kolay gelsin diyorum" açıklamasında bulundu.

HATIRA FOTOĞRAFI ÇEKTİRDİLER

Konuşmaların ardından katılımcılara eldiven, süpürge, faraş, çöp torbası ve şapka dağıtılarak temizlik etkinliğine geçildi. Onlarca gönüllü, sahilin her yerinde izmarit, plastik atık gibi her türlü malzemeyi el birliği ile toplamaya başladı. 9.30’da başlayan etkinlik, saat 12.30’da gerçekleştirilen pilav-ayran ikramı ile sona erdi. Süleymanpaşa Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından etkinliğe katılan herkese bez alışveriş torbası hediye edildi. Gönüllüler, toplanan onlarca torba çöple hatıra fotoğrafı çektirdi.

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU