Çorlu TSO'nun açıklamasına Aygun'dan cevap

Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası,  düzenledikleri, "60. Yıl Ödül Töreni" kapsamında kürsüde protokol gereği söz hakkı verilen CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun'un konuşmas

GÜNDEM 15.09.2018 19:13:00 0
Çorlu TSO

Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde düzenlenen “60. Yıl Ödül Töreni” kapsamında kürsüde protokol gereği söz hakkı verilen CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun’un konuşmasının siyasi içerikli olduğunu belirten Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetimi, “Böylesi özel bir günde istihdam, üretim, ihracat başarılarından dolayı ödül alan oda üyelerimizi tebrik etmek yerine sadece şahsi siyasi çıkarlar adına yapılan konuşmayı kınıyoruz” dedi.

 

“İZİN VERİLMEYECEK”

 

Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası olarak ülke ve bölge ekonomisine fayda sağlamak adına yaptıkları çalışmalara devam edeceklerini kaydeden oda yönetimi “Bu çalışmaların hiçbir siyasi parti veya şahsın çıkarları doğrultusunda kullanılmasına izin verilmeyecektir.Bu vesile ile programımıza katılan mülki amirlerimize, belediye başkanlarımıza, siyasi parti başkanları ile teşkilatlarına, tüm üyelerimize ve basın mensuplarımıza katılımlarından dolayı teşekkür ederiz” dedi.

 

“SİYASİ BİR KONUŞMA DEĞİL” DEDİ

 

Oda yönetiminin bu açıklamasından üzüntü duyduğunu belirten CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun da “Ben CHP Tekirdağ Milletvekili olarak ÇTSO’nun 60. Yılı kapsamında istihdama katkı sağlayanlar için verilen ödül törenine davet edildiğim için mutlu oldum. Buraya Sadece AKP’li İlçe Yöneticileri katıldılar. Ben burada yaptığım protokol konuşmasında dolardaki krizin sürdüğünü, ekonominin adım adım büyük bir krize sürüklendiğini anlattım ki bu bir siyasi konuşma da değildir. AKP’nin hiçbir vekili önemsemediği için olsa gerek toplantıya katılmadı. Ben yoğun gündemime karşın icabet ettim. ÇTSO’da yaptığım protokol konuşmasında sadece ekonomi krizinin fotoğrafını çektim. Ben muhalefet partisi vekiliyim, elbette ki farklı pencereden bakacağız! Gerçekleri söylemek, vatandaşıma boynumun borcudur” diye konuştu.

 

“MİLLETİMİZİ UYARMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

 

Çorlu TSO’nun önce konuşmasından rahatsızlık duymadığını, hatta yaptığı konuşma sonrası birçok üyesine plaket verdirdiğini dile getiren Aygun “Ama AK Partili ilçe yöneticileri konuşmamdan rahatsız olup, toplantıyı terk etti. Belli ki daha sonra yüksek kademeleri harekete geçirerek ÇTSO’nun aleyhimde kınama açıklama yapmasını istediler. Odaların bu hale düşürülmesi, siyasilerin baskısı ile zorlanması Türkiye’deki gidişatın küçük bir örneğidir. Türkiye’de demokrasi artık rafa kaldırılmıştır” dedi. Bazı medya organlarında muhalefet partisi vekillerine uygulanan ambargonun ardından meslek odaları ve sanayi odalarında konuşmalarının da engelleneceğini savunan Aygun “Bu tavır gerçekleri konuşan herkesi susturmaktır. Ama biz her koşulda bildiğimizi söylemeye, milletimizi uyarmaya devam edeceğiz. Aksi halde aldığımız oyların hesabını veremeyiz!” dedi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU