Gaziler Günü çeşitli etkinliklerle kutlanacak

19 Eylül Gaziler Günü tüm yurtta olduğu gibi Çerkezköy'de de çeşitli etkinliklerle kutlanacak.

GÜNDEM 15.09.2018 14:54:00 0
Gaziler Günü çeşitli etkinliklerle kutlanacak

Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’e 1921 yılında Mareşallik rütbesi ile gazilik unvanının verildiği tarih olan "19 Eylül Gaziler Günü" Çerkezköy’de de kutlanacak. Gaziler Günü dolayısıyla Çerkezköy’de yapılacak olan kutlama programı belirlendiği açıklandı.

ÇELENK SUNMA TÖRENİ İLE BAŞLAYACAK

19 Eylül Çarşamba günü saat 09:00’da Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı, Çerkezköy Belediye Başkanlığı ve Türkiye Muharip Gaziler Derneği Temsilciliğine ait çelenklerin Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na sunulması ile başlayacağını açıklayan Çerkezköy Kaymakamlığı törenin Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile devam edeceğini belirtti. Törende Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilcisi Hasan Hüseyin Yarlıgan günün anlam ve önemini belirten konuşma yapacak. Çelenk sunma töreni, folklor gösterisinin sunulması, mehter takımının gösterisi ve bir öğrencinin şiir okuması ile son bulacak. 07:00-24:00 saatleri arasında yapılacak olan kutlama programı kapsamında Çerkezköy İlçe Müftülüğü tarafından mevlid-i şerif okutulacak. Mevlid-i şerif okutulmasının ardından Çerkezköy Kaymakamlığı tarafından saat 19:30’da Çerkezköy Askeri Gazino Müdürlüğü’nde şehit ve gazi ailelerine akşam yemeği verilecek.

HER TÜRLÜ TEDBİR ALINACAK

Tören yerinde kürsünün hazırlanması, ses yayın düzeninin kurulması Kaymakamlık ve Çerkezköy Belediye Başkanlığı’nca sağlanacak. Tören alanında gidiş-geliş güzergahının trafik tedbiriyle, alandaki güvenlik önlemlerinin alınması, alana araç park edilmesinin engellenmesi İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından sağlanacak. Törene katılacak olan gaziler ve aileleri Çerkezköy Belediyesi tarafından evlerinden alınıp tören alanına getirilip, törenin ardından yine evlerine götürülecek. İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından da tören boyunca sağlık tedbirleri alınarak, tören alanında sağlık görevlileri ile teçhizatlı bir ambulans bulundurulacak. Tören esnasında elektrik kesintisinin yapılmaması hususunda her türlü tedbirin alınmasına yönelik önlemler TREDAŞ İşletme Müdürlüğü’nce alınırken, Cumhuriyet meydanındaki Atatürk anıtının bakım ve temizliği ise Çerkezköy Belediye Başkanlığı tarafından sağlanacak. Tören sunuculuğu ise İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nce organize edilecek. 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU