'Kavak Dere'den artık temiz ve kokusuz su akıyor'

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından yaydığı pis koku ve kirliliği ile yıllardır mahalle sakinlerinin kabusu olan Kavak Dere'de geçtiğimiz aylarda başlattığı ıslah çalışmaların?

GÜNDEM 14.09.2018 18:31:00 0

Yıldırım Beyazıt Mahallesi Kavak Dere’nin 1’inci etabında yapılan ıslah çalışmalarının ardından 2’nci etap ıslah çalışmaları da tamamlandı. Islah çalışmalarının 2 etap halinde yapıldığını kaydeden Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “1700 metrelik 1. Etap ıslah çalışmaları V kanal şeklinde gerçekleştirilirken; 1150 metrelik 2. Etap çalışmaları ise U kesit şeklinde gerçekleştirildi” dedi. Akay, ayrıca, ıslah çalışmaları kapsamında 33 ve 25 metre uzunluğunda iki adet menfez köprünün de yapıldığını belirtti.

KAÇAK HATLAR KAPATILDI

Mahalle sakinlerinin Kavak Dere’deki kirlilik ve çevreye yayılan pis kokulardan uzun süredir şikayetçi olduğunu dile getiren Başkan Akay “Çevredeki evsel atıklar ve sanayi bölgesindeki bazı fabrikaların kaçak atıksu hatları Kavak Dere’ye dökülüyordu” dedi. Islah çalışmalarının tamamlanması ile birlikte tespit edilen kaçak hatların da kapatıldığını söyleyen Akay, Kavak Dere’den artık temiz ve kokusuz su aktığını belirtti.

KOLEKTÖR HATTI YAPIMINA BAŞLANDI

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Kavak Dere etrafında kolektör hattı yapımına da başlanıldığını da dile getirerek “Bu bölgedeki atık sular kolektör hattı ile toplanarak Veliköy Mahallemizdeki Atıksu Arıtma Tesisi’ne taşınacak. Burada arıtıldıktan sonra standartlara uygun bir şekilde doğaya deşarj edilecek” derken, sonrasında da Çerkezköy Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından Kavak Dere etrafında yeşil alan düzenleme ve park yapım çalışmalarının yapılacağını söyledi.

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU