Saray'a 135 milyonluk yatırım

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Büyükşehir Belediyesi'nin ikinci ve üçüncü dönemlerinde Tekirdağ'ın, Türkiye'deki büyükşehirler içinde daha da önemli yere gelece

GÜNDEM 14.09.2018 16:17:00 0
Saray

Saray Belediyesi Ek Hizmet Binası Konferans Salonu’nda düzenlenen toplantıya Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban, TESKİ Genel Müdürü Dr. Şafak Başa, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Oral Karakaya,  Yardımcıları Mehmet Zeki Gürcün, Dr. Kaan Gaytancıoğlu ve Fatih Ünsal, Başkan Danışmanı Neşat Erdoğan, TESKİ Genel Müdür Yardımcıları, Büyükşehir Belediyesi ve TESKİ'nin daire başkanları, Saray’daki mahalle muhtarları ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

“172 PROJEYİ BİTİRMEK ÜZEREYİZ”

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, toplantıda yaptığı konuşmada Tekirdağ’ın, bir gecede büyükşehir olduğunu belirterek “Tüm köyleri mahalle olarak adlandırıldı. Fakat büyükşehir olduktan sonra ne yaşayacakları gerek basın, gerek siyasi partiler, gerekse de STK'lar tarafından vatandaşlara anlatılmadı ve bu en büyük handikaptı. Herkes sadece 30 Mart 2014 tarihinde büyükşehir belediye başkanı seçildikten sonra her şeyin tozpembe olacağını düşündü. Bu beklenti içerisinde biz görevi devraldığımız tarihten itibaren de alt ve üst yapısı olmayan bir ilden, 34 yıldır büyükşehir olan İstanbul, Ankara, İzmir’de istenen taleplerle gelmeye başladılar. Bu kurulma sürecini büyük bir özveri ve çalışmayla, Türkiye'de bürokrasinin yavaş işlemesine rağmen başarı ile atlattık. Geldiğimiz noktada da 4340 çalışanı olan bir büyükşehiriz. Köy hizmetlerinden gelen makinaların yüzde 60'ı çalışmıyordu, yeniden yapılanma, yeniden makine alımı gerçekleşti. Bugün 172 tane projeyi bitirmek üzere olan bir büyükşehir belediye başkanı olarak size hitap ediyorum” dedi.

“DAHA ÖNEMLİ BİR YERE GELECEK”

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nin ikinci ve üçüncü dönemlerinde Tekirdağ’ın, Türkiye'deki büyükşehirler içinde daha da önemli yere geleceğini kaydeden Albayrak “Tekirdağ'ın sanayi, tarım ve hayvancılık, üniversite, turizm, lojistik gibi çok önemli vizyonları var. Bunların her biri Türkiye'de olay yaratacak vizyonlardır. Saray, bizim çok önem verdiğimiz ilçelerimizin başında geliyor. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak, bugüne kadar Saray'a 135 milyonluk yatırım yaptık. Sevdamız Tekirdağ, sevdamız Saray” dedi.

“UYUM İÇİNDE ÇALIŞIYORUZ”

Toplantıda konuşan Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban da ilçe belediyesi olarak Büyükşehir Belediyesi ile uyum içinde çalıştıklarını, Saray’ın, tarihi boyunca alamadığı hizmeti Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi döneminde aldığını belirtti. Konuşmaların ardından Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Oral Karakaya ve TESKİ Genel Müdürü Dr. Şafak Başa Büyükşehir Belediyesi'nin Saray’da yaptığı yatırımlar hakkında bilgi verdi. Oral Karakaya yaptığı sunumda Saray Kültür Merkezi ve 11 İlçeye 11 Okul projesi kapsamında yapımı tamamlanan Saray 40 derslikli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi gibi projeler ile satı ve asfalt kaplama yol çalışmaları hakkında bilgi verirken, Dr. Şafak Başa ise TESKİ tarafından Saray'da yapılan alt yapı, yağmur suyu ve içme suyu çalışmalarını hakkında bilgiler aktardı.

Haber / Özge MERİÇ