'Amacımız eğitim seviyesini en üst düzeye çıkarmak'

Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, amaçlarının eğitim düzeyini en üst düzeye çıkarmak, sıkıntı ve sorunları çözmek olduğunu kaydetti. Ceylan "Risk derecesi bir ve iki olan okullarda Bakanlığın

GÜNDEM 14.09.2018 12:45:00 0

Tekirdağ’da Vali Mehmet Ceylan başkanlığında okul güvenliği toplantısı düzenlendi. Namık Kemal Üniversitesi Toplantı Salonu’nda düzenlenen toplantıya Vali Yardımcısı Suat Yıldız, Kaymakamları, İl Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, İl Jandarma Komutanı J. Alb, Şahin Karakaş, İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan, ilçe Emniyet, Jandarma, Milli Eğitim ve okul müdürleri ile Belediye yetkilileri katıldı.

ALINACAK TEDBİRLER GÖRÜŞÜLDÜ

Toplantıda, 2018-2019 Eğitim-Öğretim yılında Tekirdağ genelinde öğrenci, öğretmen ve velilerin daha güvenli ve huzurlu bir eğitim-öğretim geçirmelerini sağlamak amacıyla okullar ile yakın çevrelerinde alınacak tedbirler görüşüldü.

 UYUŞTURUCU İLE MÜCADELE DEVAM EDECEK

İl genelinde yoğun şekilde sürdürülen uyuşturucu ve bağımlılıkla mücadelede okul çevrelerinde alınan önlemlerin kararlılıkla uygulanmaya devam edilmesi gerektiğini belirtilen toplantıda, öğrencilerin kötü alışkanlıklardan uzaklaştırılarak ruh ve beden sağlıklarının korunması için yapılması gerekenler de masaya yatırıldı.

180 BİNE YAKIN ÖĞRENCİ EĞİTİM ÖĞRETİME BAŞLAYACAK

Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan toplantıda yaptığı konuşmada 2018-2019 yılı eğitim-öğretim yılında okul güvenliği ve öğrencilerin okullarda almış olduğu hizmetlerin gözden geçirilmesi, ayrıca okul servislerinin durumları ve diğer konularla ilgili  bu toplantıları gerçekleştirdiklerini belirterek “İlimizde 180 bine yakın öğrencimiz eğitim öğretime başlayacak. Milli Eğitim, Emniyet ve jandarmanın ortak çalışmalarıyla Uyuşturucu Asayiş ve diğer olaylarla ilgili  okullarda risk analizi yapılarak, okullarımızın birinci ikinci üçüncü ve dördüncü derece risk değerlendirmesi ayrımları yapılmıştır” dedi.

GÜVENLİK GÖREVLİSİ VE POLİS GÖREVLENDİRİLECEK

Risk derecesi bir ve iki olan okullarda Bakanlığın İş-Kur aracılığı ile gönderdiği Özel Güvenlik görevlilerinin görevlendirileceğini kaydeden Ceylan “Bunun yanında Emniyet, Birinci ve ikinci derece risk bölgesindeki okullarda birer polis memuru görevlendirecek. Diğer risk derecesine bağlı olan okullarda ise geçen yıllarda olduğu gibi okullarımızın risk derecelerine göre okul müdürlerimizle haftalık, 15 günlük, aylık olarak bir araya gelecek güvenlik görevlileri bulundurulacak” dedi.

AMAÇ EĞİTİM SEVİYESİNİ EN ÜST DÜZEYE ÇIKARMAK

Amaçlarının eğitim düzeyini en üst düzeye çıkarmak, sıkıntı ve sorunları çözmek olduğunu kaydeden Ceylan “Okul müdürlerimiz gerek okul çevresinde gerek okul içinde gerekse servisler konusunda gereken hassasiyeti göstermelidirler. Ayrıca okulun temizliği ve kantinlerin denetimi sık sık yapılmalıdır. Öğrencilerimizin okul giriş çıkışları kontrol edilmeli herhangi bir aksaklıkta derhal veliler bilgilendirilmelidir” dedi.

TEKNOLOJİ BAĞIMLILIĞI

Vali Ceylan’ın konuşmasının ardından İl Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, İl Jandarma Komutanı J.Alb. Şahin Karakaş ve İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan  söz alarak ilimizdeki okullarda alınan tedbirler ve asayiş olayları hakkında sunum yaptı. Toplantıda Yeşilay Koordinatör Formatörü Tekirdağ Rehberlik ve Araştırma Merkezi Uzman Psikolojik Danışmanı Bingül Uzel tarafından “Teknoloji Bağımlılığı” konulu sunum yapıldı.

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU