Bağış değil dayanışma kampanyası

Edirne Çocuk Hakları Derneği ve kentteki bir işletme tarafından ihtiyaç sahibi çocuklar için 'Askıda Okul Kıyafeti' kampanyası başlatıldı. Her çocuğun eşit haklardan yararlanarak okula mutlu bir şekil

GÜNDEM 14.09.2018 12:05:00 0
Bağış değil dayanışma kampanyası

Edirne Çocuk Hakları Derneği Başkanı Nebahat Çavuş, Bazı velilerin ekonomik krizden dolayı çocuklarının okul kıyafeti ve ihtiyaçlarını karşılamakta zorluk çektiklerini ve fikrin buradan çıktığını dile getirerek, "Bununla birlikte biz birkaç olayda çocukların okul kıyafetleri temin edilemediği için ağladıklarını gördük. Fırıncıların daha önce yaptığı askıda ekmek kampanyasından hareketle, o kampanyayı örnek alarak giysi temin edilmesini sağlamaya çalıştık. Her çocuğun eşit haklardan yararlanarak okula mutlu bir şekilde gidebilmelerini amaçlıyoruz" dedi.

"ÇOCUKLARIN OKULA MUTLU BİR ŞEKİLDE GİTMESİNE DESTEK OLALIM"

Edirne Çocuk Hakları Derneği ve anlaştıkları firmanın kesinlikle parasal bağış toplamadığını kaydeden Çavuş, "Bunun altını çizmek istiyorum. Yaptığımız şey çocuklara kıyafet yardımı yapmak isteyen kişiler, burada uygun fiyatlara indirilen kıyafetleri satın alıyor. Aldıklarına dair fişleri de alıp buradan ayrılıyorlar. Bu ödemeyi yaptıktan sonra bizlerin tespit ettiği gerçekten kıyafete ihtiyacı olan ve okula devam eden, devam sorunu olmayan 50 çocuğumuz, Yavuz Bebe'ye gelerek kıyafetleri deneyecekler. Kendilerine uygun olan ve okulları tarafından belirlenen kıyafetlerini alıp mağazadan alışveriş yapmış olarak ayrılacaklar" dedi. Çavuş, Çocukların mutlu bir şekilde okula gidebilmesi için Edirnelilere de kampanyaya destek vermelerini isteyerek, "Bizler çocuk hakları konusunda çocuklarımızın okula mutlu bir şekilde gitmesini isteyen insanlarımıza sesleniyoruz. Lütfen Edirne kentinde çocuk sevgisinin yanında hemşerilik bilinciyle hareket edelim. Çocukların okula mutlu bir şekilde gitmesine destek olalım diyoruz. Yaptığınız ödemenin fişini alabilirsiniz. Bu bir bağış kampanyası değildir. Bu bir dayanışma kampanyasıdır. Şimdilik 50 kişi belirledik. Yardım seven, dayanışmayı seven insanlar daha fazla yardımda bulunurlarsa biz ayakkabılarını ve kırtasiye giderlerini de karşılanması için bir kampanya yapabiliriz. Destek miktarına göre kampanyamız revize edilebilir. Kırtasiye ve ayakkabı konusunda da bizim kampanyamıza katılmak isteyen mağazalar varsa onlarla da bu kampanyayı genişletmek istiyoruz" dedi.

 "TÜM EDİRNELİLERE SESLENİYORUZ"

Kampanyaya destek vermekten mutluluk duyduklarını belirten Mağaza sorumlusu Dilek Özcan Beşdallı, "Küçücük başlayan ve 50 çocuğa ulaşacak bir kampanyamız var. İlk etapta bu kadar da olacağını düşünmemişlerdi. Biz de onları destekliyoruz. Fiyat konusunda indirimler yaparak, çocukların kıyafet alabilmelerini sağlıyoruz. Çocuklarımızın kıyafet ihtiyacını karşılamaları için tüm Edirnelilere sesleniyoruz" dedi.

Haber / Özge MERİÇ