Kenti hep birlikte temizleyecekler

15 Eylül Dünya Temizlik Günü'nde Edirne'deki Sivil Toplum Örgütleri ile kenti hep birlikte temizleyeceklerini belirten Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu, tüm Edirne halkını

GÜNDEM 13.09.2018 13:30:00 0
Kenti hep birlikte temizleyecekler

Etkinliğin Edirne Valiliği, Edirne Belediyesi, Çevre Gönüllüleri Derneği, Türkiye Makine Mühendisleri Odası, TMMOB Odalar Birliği, Edirne Tabip Odası, Edirne Belediyesi, Trakya Üniversitesi Rektörlüğü, EDOSK Doğa Sporları Kulübü, Bisiklet Kulüpleri ve birçok Sivil Toplum Örgütü ile birlikte düzenleneceğini kaydeden Tanrıkulu, “Etkinlik 15 Eylül Cumartesi Saat: 16.00’da Atatürk Anıtı’nda başlayacak. Bütün Kaleiçi’nin merkezi yerleri ve daha sonra Tunca Nehri’nin kenarını hep birlikte temizleyeceğiz. Aynı zamanda muhtarlarımızla beraber, 24 mahalle muhtarımızın, mahalle halkı ile birlikte çevre temizliği yapmasını istiyoruz. Temizliğin ilk şartı kirletmemek; çöp atılan bir şey değil aslında, çöp toplanan bir şey. Önemli olan şehrimizi, nehrimizi, çevremizi, kirletmemek. Daha az çöp çıkarmak” dedi. 

ÖĞRENCİLER VE SPORCULAR DA DESTEK VERECEK

Tanrıkulu, Bahçeşehir Koleji ile Edirnespor’un da bu etkinliğe destek verdiğini belirten Tanrıkulu, “Öğrenciler ve sporcular da bize katkı verecek. Edirne’mizi daha temiz tutmamız, daha az çöp oluşturmamız, daha az plastik kullanmamız gerekiyor. Ve en önemlisi de kirletmememiz gerekiyor.  Kirletmeyelim, Edirne daha temiz kalsın” dedi. 

Haber / Ruşa ELMA