Yeni öğrenciler beyaz önlük giydi

Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde yeni öğrenciler için "Beyaz Önlük Töreni" düzenlendi. 

GÜNDEM 13.09.2018 11:30:00 0
Yeni öğrenciler beyaz önlük giydi

Balkan Kongre Merkezi’nde düzenlenen törene Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Osman Nuri Hatipoğlu ve Prof. Dr. Cem Uzun, Genel Sekreter Prof. Dr. Cevdet Kılıç, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Muzaffer Demir, Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Mustafa İnan ve Prof. Dr. Hüseyin Ahmet Tezel, İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Cengiz Kalkan ile akademisyen, veli ve öğrenciler katıldı. 

“IŞIKLARINIZ ALTINDA AYDINLANMAYA GELDİM”

2018-2019 eğitim öğretim yılında Tıp Fakültesi’ne birinci sıradan yerleşen ve öğrenciler adına bir konuşma yapan Mert Yücel Ayrık, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Dinlenmemek üzere yola çıkanlar asla yorulmazlar’ sözünü ilke edinelim. Yorulmak yok, rehavet yok, çalışmak var. Hocalarım sizler benim için altın ışık saçan birer yıldızsınız. Işıklarınız altında aydınlanmaya geldim” dedi.

 “YILDIZI PARLAYAN BİR KURUM”

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Muzaffer Demir, ülkemizin değişik bölgelerinin yanı sıra Balkanlar başta olmak üzere, Yunanistan, Makedonya, İrlanda, Danimarka, Almanya gibi dünyanın birçok ülkesinden öğrencilerin de yer aldığı 263 hekim adayı için üç günlük bir uyum programı düzenlediklerini belirtti. Edirne İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Cengiz Kalkan da “Trakya Üniversitesi yıldız gibi parlayan bir kurum. Velilerimiz böyle bir kuruma çocuklarını teslim ettikleri için rahat ve huzurlu olsunlar” dedi. 

“ENSTRÜMANI İNSAN OLAN BİR MESLEK”

Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ise Edirne’nin tarihinden söz eden, 1982’de kurulmuş olsa da, Trakya Üniversitesi’nin 1488’den bu yana Edirne’de, sağlık ve eğitim geleneğinin modern temsilcisi olduğunu ifade etti. Kendisinin de bir hekim olduğunu ifade eden Tabakoğlu öğrencilere tavsiyelerde bulunarak “Hekimlik, enstrümanı insan olan bir meslek. Hekimliği çözecek olursanız her işte başarılı olursunuz. Bolca okuyun ve yeteneklerinizin farkına varın ve geliştirin. Hocalarınız bu yolda sizin her zaman yanınızda olacak” dedi. Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ve Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Osman Nuri Hatipoğlu, Prof. Dr. Cem Uzun’un yanı sıra Tıp Fakültesi’nin öğretim üyeleri tarafından öğrencilere beyaz önlükleri giydirildi. Tören, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Muzaffer Demir’in öğrencilerle meslek andını okutmasıyla son buldu.

Haber / Şaban KARDEŞ