Kızılpınar'da akıllı kart dönemi

Devlet Hastanesi'ne ulaşabilmek için aktarma yapmak zorunda Kızılpınar Mahallesi sakinleri, yapılan yeni güzergah düzenlemesi kapsamında artık tek araç ile hastaneye ulaşabilecek. Kızılpınar Mahallesi-Ã

GÜNDEM 11.09.2018 15:35:00 0
Kızılpınar

Kızılpınar Mahallesi’nden Çerkezköy Devlet Hastanesi’ne gidebilmek için aktarma yapmak zorunda kalan vatandaşların bu çilesi sona erdi.

AKILLI KART UYGULAMASI DA BAŞLADI

S.S. 61 Nolu Kızılpınar Halk Minibüs ve Otobüsleri Kooperatif Araçlarının güzergahı değiştirilirken, artık Kızılpınar’dan hareket eden minibüsler Devlet Hastanesi’ne kadar gitmeye başladı. Yapılan güzergah değişikliği ile artık Kızılpınar Mahallesi’ndeki vatandaşlar tek araç ile Çerkezköy Devlet Hastanesi’ne ulaşabiliyor. S.S. 61 Nolu Kızılpınar Halk Minibüs ve Otobüsleri Kooperatif Araçları dün itibari ile akıllı kart uygulamasına da geçti. 

“EKSİKSİZ HİZMET VERECEĞİZ”

Yeni güzergahında taşımacılık hizmetini sürdüren Kızılpınar Halk Minibüs ve Otobüsleri Kooperatifi’ne bağlı araçlarda akıllı kart uygulamasına geçildiğini belirten kooperatif başkanı Hacı Ali Rişvan, artık araçlara para ile binme döneminin sona erdiğini belirtti. Vatandaşların Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin Çerkezköy’deki Hizmet Binasındaki Ulaşım birimine başvurarak akıllı kartlarını temin edebileceğini kaydeden Rişvan, “İlçemizde toplu taşıma hizmeti veren kooperatifler içinde akıllı kart uygulaması bizden başlatıldı. Şu ana kadar her hangi bir sıkıntı yaşanmadı. Kooperatifimizde hizmet veren toplam 21 aracımız bulunuyor ve bu güne kadar  paralı sistemde nasıl eksiksiz hizmet verdiysek bundan böyle de kartlı sitemde aynı hizmeti halkımıza vereceğiz” dedi. 

ÜCRETSİZ VEYA İNDİRİMLİ YARARLANACAKLAR

Akıllı kart uygulaması ile toplu taşıma araçlarından engelli vatandaşlar ve 65 yaş üstü vatandaşlar ücretsiz yararlanırken, 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’na tabi devlet memurları, öğrenciler, öğretmenler ve  28 yaşını doldurmayan ve sigortasız çalışan Açık Öğretim ve Açık lise öğrencileri indirimli yararlanacak. 28 yaşını dolduran ve sigortalı çalışan Açık Öğretim ve Açık lise öğrencileri ise indirimden yararlanamayacak. İndirimden yararlanma hakkı olanlar Tekirdağ, Çorlu ve Çerkezköy’deki Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binalarındaki kart başvuru ve dolum merkezlerine bir adet fotoğraf, nüfus cüzdanı fotokopisi ve diğer istenen belgeler (öğrenci belgesi ya da öğretmen olduğunu gösteren belge) gibi belgelerle başvuru yaparak 8 lira ücret ödeyip kartını alabilecek. 

25 EYLÜL’DE BAŞLAYACAK

Çerkezköy ilçe merkezinde toplu taşımacılık yapan araçlarda Akıllı Kart uygulamasının ise 25 Eylül Salı günü başlayacağı öğrenildi. 1 Ekim 2018 tarihinden itibaren Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi iştiraki olan Tekulaş A.Ş tarafından işletilen toplu taşıma araçlarında para ile biniş dönemi sona eriyor.

 

Hayrabolu-Süleymanpaşa, Muratlı-Süleymanpaşa, Süleymanpaşa-Çorlu, Saray-Çorlu, Süleymanpaşa Marmara Ereğlisi ve Velimeşe-Çorlu hatlarında toplu taşıma hizmeti verilen araçlara, 1 Ekim 2018 tarihinden itibaren para ile biniş yapılmayacak. Vatandaşların mağdur olmamaları için Tekulaş A.Ş tarafından işletilen akıllı kart satış ve dolum noktalarından, toplu taşımada kullanacakları akıllı kartlarını temin etmeleri gerektiği belirtildi. 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU