Eserlerini sanatseverlerin beğenisine sundu

4 yıldır çini sanatıyla ilgilenen Tülay Er, ilk kişisel çini sergisini açtı. Önceki gün saat 14:00'da Çerkezköy Kent Konseyi'nde düzenlenen sergi açılışına, çok sayıda sanats

GÜNDEM 10.09.2018 16:33:00 0
Eserlerini sanatseverlerin beğenisine sundu


 


Çerkezköy’de yaşayan ve belediye tarafından düzenlenen çini kursunun yanı sıra çini sanatıyla ilgili özel ders de alan Tülay Er, eserlerini, açtığı ilk kişisel sergisinden sanatseverlerin beğenisine sundu. 
12 EYLÜL’E KADAR AÇIK KALACAK
Tülay Er’in eserlerinin yer aldığı çini sergisi önceki gün saat 14:00’da Çerkezköy Kent Konseyi’nde ziyarete açıldı. Serginin açılışında konuşan Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Funda Serfiçe, “Çini sanatı hem çok zor hem de çok emek isteyen bir sanat. Bu gün burada sanata değer veren ve bağrımızdan yetişen önemli bir değer olan Tülay hanım büyük emek harcayarak, bu sergiyi oluşturdu” dedi. Tülay Er’i tebrik eden Serfiçe, serginin 12 Eylül’e kadar Kent Konseyi binasında ziyarete açık kalacağını belirtti. 
“ÇERKEZKÖY’DE AÇMAKTAN MUTLULUK DUYUYORUM”
İlk sergisini doğup büyüdüğü ve yaşadığı Çerkezköy’de açmaktan mutluluk duyduğunu kaydeden Tülay Er de Çerkezköy Belediyesi tarafından kadınlara yönelik Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde açılan çini kursunda  4 yıl boyunca çini eğitimi kursu aldım. Kurslar açarak bizlere bu imkanı tanıyan belediye başkanımıza teşekkür ediyorum. Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Emel Gemici hocamın  da üzerimde çok emeği var. Hocama  çok teşekkür ediyorum” dedi. 
“ADINI DAHA GENİŞ KİTLELERE DUYURACAK”
Açılışa katılan Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Emel Gemici de “Tülay Er gerçekten çok azimli. Bu gün burada onun çok güzel başarılı çalışmalar yaptığını görmekten mutluluk duydum. Tülay Er’in çini sanatında adını daha geniş kitlelere duyuracağına inanıyorum” dedi. 
SERGİYİ GEZDİLER
Konuşmaların ardından Kent Konseyi Başkanı Funda Serfiçe, Kent Konseyi Genel Sekreteri Hüseyin Ülger, ebru sanatının dünyaya tanıtılmasında çok önemli rol oynayan Çerkezköylü Ebru Sanatçısı Atilla Can, Tülay Er ve katılımcılar tarafından kurdele kesilerek serginin açılışı yaptı. Sergiyi gezen davetliler, sergilenen eserler hakkında Tülay Er’den bilgiler aldı. 
Haber / Özge MERİÇ