Öğrenci servislerine denetim yapıldı 

Kırklareli Lüleburgaz'da öğrenci servis taşımacılığı yapan araçlar üzerinde denetim yapıldı. Yapılan denetimlerde 128 araç denetimden geçerken 11 araç ise kusurlu bulundu.

GÜNDEM 10.09.2018 15:04:00 0
Öğrenci servislerine denetim yapıldı 

 

Kırklareli Lüleburgaz'da öğrenci servis taşımacılığı yapan araçlar üzerinde denetim yapıldı.  Yapılan denetimlerde 128 araç denetimden geçerken 11 araç ise kusurlu bulundu.

2018-2019 Eğitim Öğretim dönemi kapsamında Lüleburgaz’da ve Lüleburgaz dışından ilçeye öğrenci taşıyan öğrenci servislerinin denetimleri Kapalı Pazar Yerinde yapıldı. 

UYGUNLUK ŞARTLARINA BAKILDI

Lüleburgaz İlçe Emniyet Müdürlüğü, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Lüleburgaz Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ve Şoförler Odası yetkililerinden oluşan komisyonca yapılan denetimlerde ‘okul taşıtı yazısı, dur ibaresi olan ışıklı tabela, emniyet kemerleri, otomatik kapılar, araçların yaşları, cam filmleri, araç takip sistemleri gibi uygunluk şartlarına bakıldı. 

11 ARAÇ KUSURLU BULUNDU 

128 araç denetimden kusursuz olarak geçerken 11 araç sahibine ise ek süre verildi. Komisyonca yapılan açıklamada, eksiği bulunmayan araçlara belediyeden ‘Öğrenci Taşıma İzin Belgesi’ düzenleneceği belirtildi. Denetime katılmayan veya eksiklerini tamamlamayan araç sahipleri ise yasal olarak öğrenci taşıyamayacak.
Haber / Gülveren ALTUNOĞLU