Festivalde coşku doruğa çıktı

Süleymanpaşa Belediyesi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen Trakya Bağbozumu ve Ekoloji Festivali'nde Kıraç ve Burcu Güneş Tekirdağlılarla buluştu.

GÜNDEM 10.09.2018 15:03:00 0
Festivalde coşku doruğa çıktı

 

Süleymanpaşa Belediyesi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen Trakya Bağbozumu ve Ekoloji Festivali’nde Kıraç ve Burcu Güneş Tekirdağlılarla buluştu.   

4. Trakya Bağbozumu ve Ekoloji Festivali'nin ilk gecesi sahne alan  Anadolu Rock müziğin en önemli temsilcilerinden Kıraç, vatandaşlara unutulmaz bir gece yaşattı. Festivalin ikinci gecesi hayranlarıyla buluşan Burcu Güneş ise muhteşem performansı ile geceye katılanların coşkusunu doruğa çıkardı. 

KIRAÇ SAHNE ALDI 


Süleymanpaşa Belediyesi tarafından düzenlenen 4. Trakya Bağbozumu ve Ekoloji Festivali'nin ilk gecesinde sahne alan ve Anadolu Rock müziğin en önemli temsilcilerinden biri olan Kıraç, şarkılarını alanı dolduran binlerce Tekirdağlı ile birlikte söyleyerek festival coşkusunu doruğa çıkardı. Kıraç kendine ait sevilen şarkıların yanı sıra Kerkük Zindanı, Gülpembe, Kan ve Gül gibi efsaneleşmiş eserler ve Eşeği Saldım Çayıra, Çayır Çimen Geze Geze gibi türküleri kendi tarzıyla seslendirerek yaklaşık bir buçuk saat boyunca sahnede kaldı.

"ÜZÜM TEKİRDAĞ'IN EN ÖNEMLİ TARIMSAL ÜRÜNLERİNDEN BİRİ"

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, konser sırasında sahneye gelerek Kıraç’a çiçek takdim etti. Ayrıca Süleymanpaşa bağlarından hasat edilen üzümlerden de ikram eden Eşkinat, “Süleymanpaşa’nın festivaline ve sahnesine Kıraç çok yakıştı,” diyerek sanatçıya teşekkür etti. Eşkinat, “Üzüm Tekirdağ’ın en önemli tarımsal ürünlerinden biri. Bu nedenle, Tekirdağ, Tekir Bağ olana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.
BURCU GÜNEŞ UNUTULMAZ BİR GECE YAŞATTI

Festivalin ikinci günü Burcu Güneş sahne alırken, Güneş seslendirdiği eserler ile Süleymanpaşalılara unutulmaz bir gece yaşattı. Süleymanpaşa Sahil Mutlukent Çay Bahçesi yanında gerçekleştirilen konseri binlerce Süleymanpaşalı soluksuz izlerken yaklaşık 2 saat süren konserde Güneş kendi eserlerinin yanı sıra türküler de söyleyerek geceye katılanların coşkusunu doruğa çıkardı.

"MUHTEŞEM SONSUZ GÜZEL"

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat’ın eşi Belgin Eşkinat ile birlikte takip ettiği konser sonunda Başkan Eşkinat da sahneye çıkarak Burcu Güneş’e üzüm ikram etti. Tekirdağ’ın meşhur üzümünün tadına bakan Burcu Güneş; “Muhteşem, sonsuz güzel. Ben aşırı şekerli hiçbir meyveyi yiyemiyorum. Şekeri o kadar tadında ve kıvamındaki, olağanüstü” dedi. 4. Bağ Bozumu ve Ekoloji Festivali’nde olmanın önemine değinerek sözlerine devam eden Güneş, “Ben sağlıklı beslenen biriyim. Sanat camiasında organik ürünleri tüketenlerin başı olabilirim. 10 sene önce yaptığımız röportajlarda Ortaköy – Feriköy pazarlarında meyveleri inceliyordum. Hala da devam ediyorum. O yüzden Süleymanpaşa’ya büyük bir hevesle geldim. Bütün organik ürünlerden istiyorum”  dedi. Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat’a Süleymanpaşa’ya davetinden dolayı teşekkür eden Burcu Güneş, Başkan Eşkinat ve binlerce Süleymanpaşalı ile birlikte Onuncu Yıl Marşı’nı söyleyerek konserine son verdi.
Haber / Özge MERİÇ