Altyapı olmadan başarı olmaz

Fevzipaşaspor  Futbol Akademisi Altyapı Tesisleri'nin açılışı düzenlenen törenle yapıldı. Yıldırım Beyazıt Mahallesi Olimpiyat Halı Saha'da düzenlenen açılışta konuşan Fevz

GÜNDEM 8.09.2018 19:09:00 0
Altyapı olmadan başarı olmaz

Hiçbir zaman ticari kazanç elde etmeyi amaçlamadıklarını kaydeden Topçu “Okulumuzda şu an 100 öğrenci futbol eğitimi alıyor. Öğrencilerimiz profesyonel futbol geçmişi olan antrenörler eşliğinde, haftada 5 gün eğitim alıyorlar” dedi. Topçu, katkılarından dolayı Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’a teşekkür etti.

 

HAYIRLI OLMASI TEMENNİSİYLE KURDELA KESİLDİ

 

Topçu, konuşmasının ardından Tekirdağ Amatör Futbol Federasyonu Başkan Yardımcısı Salih Yılmaz, Yönetim Kurulu Üyeleri Ersan Yalçın Karamehmetoğlu, Emin Neşeli, Çerkezköy Belediye Meclis Üyeleri Nedim Yılancı ve Yüksel Sevil, Fevzipaşaspor Kulübü Kurucularından Fevzipaşa Mahalle Muhtarı Turan Ersöz ve davetlilerle birlikte açılış kurdelesini kesti. Tekirdağ Amatör Futbol Federasyonu Başkan Yardımcısı Salih Yılmaz, “Bu yatırım gerçekten müthiş bir yatırım. Ama bunlar yeterli mi değil” dedi. Katkılarından dolayı federasyon adına Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’a teşekkür eden Yılmaz, “diğer belediye başkanlarının da bu şekilde spora hizmet etmeleri gerekiyor. Herkesin bir şey yapması lazım” dedi. 1911 Çerkezköyspor ile Doğanspor’un birleşmesinin başarı getirmesini temenni eden Yılmaz “2 takım olmasın, tek takım olsun. Hep birlikte en öndeki takıma, bizi profesyonel lige kim taşıyacaksa ona destek olmalıyız” dedi.

 

OYUNCU YETİŞTİREMEZSENİZ BAŞARIYI YAKALAYAMAZSINIZ

 

Spor camiasında uzun yıllar yöneticilik yapan AK Partili siyasetçi Akın Yılmaz da “Bunlar önemli gelişmeler. Bölgemiz adına gurur verici, onur verici. Trakya’da bugün profesyonel ligde temsilci yok. Nedeni bölgemizin altyapısından yetişen gençlerin olmayışı. Bunun acısını iliklerimize kadar yaşadık. Bölgenizde oyuncu yetiştirip A takıma kazandıramıyorsanız başarıyı yakalayamazsınız. Parayla bir yere kadar gidebiliyorsanız. Gençlerin yetişmesi lazım” dedi. Fevzipaşaspor’un kurucularından Turan Ersöz de “Böyle bir tesisi gördüğüm için çok mutluyum. Kurucu üye olarak daha da başarılı olmaları için ben de elimden gelen desteği sağlamaya hazırım” dedi. Tekirdağ Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkan Yardımcısı Emin Neşeli, “Hayattaki en büyük hayallerimden biri böyle bir tesis kurup çocuklarla ilgilenmekti. Benim hayalimi Kenan hoca benden önce gerçekleştirdi. Onun için Kenan hocama çok teşekkür ediyorum” dedi.

 

YEREL YÖNETİMLERE ÇOK İŞ DÜŞÜYOR

 

Kapaklı Sitespor Kulübü Başkanı Ersan Karamehmetoğlu ise “Böyle bir tesisi Çerkezköy’e kazandırdığı için Kenan hocama teşekkür ediyorum. Ben de Tekirdağ Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu’nda genel sekreterim. Bu bölgede futbolun kalkınması için yönetim kurulu olarak bizler elimizden ne geliyorsa yapmak zorundayız. Buradaki yerel yönetimlere çok iş düşüyor. Bu gibi girişimcilere yardımcı olup destek vermeleri her zaman bizleri onurlandıracaktır. Bu tesisin açılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi. Çerkezköy Doğanspor Kulübü eski asbaşkanı Sabri Asbaş, “Spor güzel bir şey. Özellikle altyapı güzel bir şey. Yukarılara giden tüm futbolculara gurur duyarız. Altyapı olursa başarı gelir” dedi.

 

PEK ÇOK TAKIM DOĞRU PLANLAMAYLA ÜST LİGLERDE BAŞARIYI YAKALADI

 

Fevzipaşaspor eski teknik direktörlerinden Orhan Demir, “Fevzipaşa Spor Kulübü’nde 12 yıl boyunca mücadele ettim. Mücadele ederken sadece zamanını, aşını harcamıyorsun ekonomini de harcıyorsun. Çerkezköy’de öyle bir nokta var ki resmen takımdan uzak, kulüpçülükten uzak, sadece gününü gün etmek için ‘bu sene çıkarız, öbür sene çıkarız, bu kadar para olursa olur’ gibi paraya endeksli sistem kuruldu. Bu da bizi başarıya taşımadı. Bugün gelinen noktada koskoca sanayisi olan Çerkezköy hiçbir dinamiğini hayata geçirmeden BAL liginde zor tutunabilen bir takım oldu. Türkiye’de bir sürü örneği var. Küçük ilçeler bile doğru planlamayla üst liglerde oynayıp başarıyı yakaladı. Futbolun gerçeği de altyapı. Yıllarca bizim uzak kaldığımız nokta da buydu. Bugün Fevzipaşa Spor Kulübü’nün başlattığı altyapılara yönelme işi burada da başladı. Bundan dolayı mutluyuz” dedi.

 

Haber / Özge MERİÇ