Kuruluş yıl dönümü törenle kutlandı

Çorlu'da Zabıta Teşkilatı'nın kuruluşunun 192. Yıl dönümü törenle kutlandı. Çorlu Atatürk Meydanı'nda bulunan Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törende konuşan Çorlu Belediye Başk

GÜNDEM 8.09.2018 18:13:00 0
Kuruluş yıl dönümü törenle kutlandı

Çorlu Atatürk Meydanı'nda düzenlenen kutlama programına Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Belediye Başkan Yardımcıları Erdoğan Demirci, Hülya Perin, Oktay Çolpan ve Kemaleddin Avcı, meclis üyeleri ve birim amirleri, zabıta müdürlüğü personeli ile birlikte basın mensupları katıldı.

 

ÖZVERİ İLE GÖREV YAPTIKLARINI DİLE GETİRDİ

 

Zabıta Teşkilatı'nın 192. kuruluş yıldönümü kapsamında düzenlenen tören, Zabıta Müdürü Birol Uçar ve zabıta personeli tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk sunması ardından, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın söylenmesi ile başladı. Zabıta Haftası'nın önemine değinen Çorlu Belediyesi Zabıta Müdürü Birol Uçar, Zabıta Teşkilatının 192'nci yaşını kutladığını belirterek, kurulduğu günden bu yana görev alanına giren konularda en iyi hizmeti vermenin gayreti içerisinde olduklarını, hızla büyüyen ve gelişen Çorlu'da halkın sağlıklı, huzurlu ve refah içerisinde bir yaşam sürdürülebilmesi için 1 zabıta müdürü, 2 zabıta amiri, 3 zabıta komiseri ve 45 personel ile 7 gün 24 saat mesai gözetmeksizin özveri ile görev yaptıklarını söyledi.

 

"EN KÖKLÜ KURUMLARINDAN BİR TANESİ"

 

1826 yılında kurulan ve ülkenin en köklü kurumlarından birisi olan Zabıta Teşkilatı’nın 192. kuruluş yıl dönümünü kutlamaktan mutluluk duyduğunu belirten Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, "Kamu düzenini sağlamak, halk sağlığı ve huzuru adına şehrimizi daha yaşanılır bir hale getirmek için görev yapan zabıta personelimiz, yürüdüğümüz sokakta, gittiğimiz fırında, uğradığımız markette; kısacası yaşamın her alanında görevlerini sürdürerek bizlere güven vermektedirler. Zabıtalık görevini yürüten tüm arkadaşlarımız, halkımızın karşısında değil onların yanında ve hizmetindedir. Zabıta teşkilatımız, her zaman yol gösterici olma ve giydiği üniformayla halkın esenliğine hizmet etme bilinciyle hareket etmektedir. “Önce İnsan” anlayışıyla hizmet üreten zabıtamız, bu amaç doğrultusunda fedakârca çalışmaktadır. Yaptığı uygulama ve denetimler ile insanımızın esenliği ve güvenliği için sağlıklı ve düzenli bir yaşam alanı hazırlayan zabıtamız, kentsel gelişimimize de katkı sağlayan önemli bir birimimizdir" dedi.

 

ZABITALAR BELEDİYELERİN HALKA YANSIYAN YÜZÜ

 

Zabıtaların belediyelerin halka yansıyan yüzü olduğuna dikkat çeken Sarıkurt," Zabıtalar belediyelerin halk ile doğrudan temasıdır. Belediyemizin bünyesinde çalışan 51 zabıta personelimiz ile Çorlu’muz için gece gündüz çalışıyor, şehrimizde huzuru sağlamak için çalışıyoruz. Her geçen gün hizmet kalitesini artıran ve personel yapısını sürekli dinamik tutan bir anlayışla 7 gün 24 saat çalışan zabıta teşkilatımız sayesinde vatandaşımızın sağlıklı, huzurlu ve güvenli ortamda yaşama güvencesini sunuyoruz. Halkın sağlığını ve huzurunu tehdit eden tüm unsurlarla mücadele eden Zabıta Teşkilatı'nın haftasını en içten dileklerimle kutluyor, mesai gözetmeksizin gece gündüz demeden özveriyle çalışan tüm zabıta mensuplarına çalışmalarında başarılar diliyorum" dedi. Zabıta teşkilatının kuruluşunun 192. yıldönümü töreni, günün anısına toplu hatıra fotoğrafı çekilmesiyle son buldu.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU