Trakya Bağ Bozumu ve Ekoloji Festivali'nin 4'üncüsü düzenlendi

Süleymanpaşa Belediyesi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen Trakya Bağ Bozumu ve Ekoloji Festivali'nin açılışı yapıldı. Festival Tekirdağ Bağcılık ve Araştırma Enstitüsü'nde d?

GÜNDEM 8.09.2018 17:30:00 0
Trakya Bağ Bozumu ve Ekoloji Festivali

Tekirdağ Bağcılık ve Araştırma Enstitüsü'nde düzenlenen ve saygı duruşunda bulunulması ardından İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan açılış törenine; Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun,Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, Tekirdağ Süleymanpaşa Kaymakamı Arslan Yurt, Bağcılık Araştırma Enstitüsü Müdürü Cengiz Özer, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hasan Yılmaz, Bulgaristan, Romanya ve Moldova’dan Tekirdağ’a gelen kardeş belediyelerin temsilcileri ile birlikte vatandaşlar katıldı.Tekirdağ Bağcılık ve Araştırma Enstitüsü tarafından yetiştirilen onlarca çeşit üzümün sergilendiği ve katılımcılara ikram edildiği etkinlikte Tekirdağ Bağcılık Araştırma Enstitüsü Müdürü Cengiz Özer, Süleymanpaşa Kaymakamı Arslan Yurt, Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun ve Tekirdağ Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat açılış konuşması yaptı.

 

"ÜZÜM VE BAĞCILIK DAHA DA GELİŞECEK"

 

Açılış konuşmasını yapan SüleymanpaşaBelediye Başkanı Ekrem Eşkinat, Tekirdağ’da bağcılığın gelişmesinin oldukça önemli olduğunu vurgulayarak, "Biz bu yola çıkarken sadece Türkiye'nin Trakyası değil Yunanistan'ın, Bulgaristan'ın bölgenin Trakyası tümünü kapsayan, havza boyutunda bir tarımsal gelişmeyi hedefledik. Bu dönem buraya kadar getirdik, önümüzdeki yıllarda bu daha da gelişecek ve üzüm ve bağcılık tarımda ve Tekirdağ’daki, Trakya’daki yerini alacak, mamul ürünlere dönüşecek ve tarımsal girdi olarak bu topraklarda yaşayan insanların, yaşam standartlarını daha yukarıya çıkaracak" dedi.

 

"MÜCADELEMİZ TEKİRDAĞ'I TEKİRBAĞ YAPANA KADAR DEVAM EDECEK"

 

Sözlerine devam eden Eşkinat, "Şöyle bir 1900'lü yıllara gittiğimiz zaman, mübadele öncesi buralarda 400 bin dönüm sadece Tekirdağ'da bağ olduğunu düşünürsek, bugün bunun onda biri kadar bir potansiyele sahip olan şehrimizin aslında bunun 10 katı büyüklüğünde ve daha nitelikli bağcılık yapacağı aşikar. Dünyada bağcılıktan çok para kazanan ülkeler var. Üstelik de toprakları bu kadar bağcılık yapmaya müsait değil. Biz temel vizyon olarak bu şehirde tarımı görüyoruz. Tarım geliştikçe bu şehir gelişecek çünkü insanoğlunun üretemediği tek şey toprak ve insan nüfusu arttığı müddetçe beslenme temel ihtiyaç olarak her geçen gün önemini biraz daha artıracak. Buradaki bağlar ve bu bağlarla ilgili mücadelemiz, Tekirdağ'ı Tekirbağ yapana kadar devam edecek" ifadelerini kullandı. Açılış konuşmalarının ardından sunulanSüleymanpaşa Belediyesi Halk Oyunları ekibinin gösterisi ilgi ile izlendi. Açılış sembolik bağ bozumu ile sona erdi.

 

Haber / Yakup KARATEPE