Süslü kadınlar, egzoz kokusuna karşı pedal çevirecek

Türkiye genelinde 6.'sı Tekirdağ'da ise 3.'sü yapılacak olan Süslü Kadınlar Bisiklet Turu için hazırlıklar devam ediyor. Bu yıl 23 Eylül Pazar günü düzenlenecek organizasyonda, TekirdaÄ

GÜNDEM 7.09.2018 19:33:00 0
Süslü kadınlar, egzoz kokusuna karşı pedal çevirecek

İlki İzmir’de düzenlenen ve Türkiye’nin dört bir yanına yayılan Süslü Kadınlar Bisiklet Turu bu yıl Tekirdağ’ın da dahil olduğu 65 ilde eş zamanlı olarak yapılacak. Yapılacak bisiklet turuna kadınlar en güzel kıyafetleri ile ve bisikletlerini süsleyerek katılacak.

 

“FARKINDALIK YARATMAK ÜZERE YOLA ÇIKTIK”

 

Organizasyonun Tekirdağ ayağını üstlenen Selin Şen, daha çok kadın bisikletçinin yollarda olmasına dikkat çekip farkındalık yaratmak üzere yola çıkıldığını belirterek “Geçtiğimiz yıllarda etkinliğimize ilgi oldukça yüksekti. Özellikle bisikleti sportif anlamda kullanmayan kadınlar ilgi gösterdi. Onlarca kadın Tekirdağ’da, binlerce kadın da Türkiye’nin dört bir yanında etkinlik ile sesini duyurdu” dedi.

 

“KADIN SOKAĞA ÇIKARSA DÜNYA DEĞİŞİR”

 

Kadınların bisikletleri ile yollarda olmasını istediklerini belirten Şen “Biz de dünyanın birçok yerindeki hemcinslerimiz gibi günlük kıyafetlerimizle bisiklete binerek ulaşımımızı sağlayabiliriz. Farkındalık yaratarak ‘Kadın Sokağa çıkarsa dünya değişir’ sözünü gerçekleştirmeyi amaçlıyoruz” dedi.

 

“PETROLE DAYALI KİRLENMEYE VURGU YAPMAK İSTİYORUZ”

 

Etkinlikle Otomobilsiz Kentler Günü’ne de dikkat çekmeyi amaçladıklarını kaydeden Şen “Dünyamızda artan petrole dayalı kirlenmenin önüne geçmek gibi bir hedefimiz daha var. Bu hedef kapsamında her yıl Avrupa’nın çeşitli ülkelerinde düzenlenen ‘Otomobilsiz Kentler Günü’ ile bu konuya dikkat çekiliyor. Bizim etkinliğimiz de bir anlamda ‘Otomobilsiz Kentler Günü’nü destekleyerek petrole dayalı kirlenmeye vurgu yapmak istiyoruz.” diye konuştu.

 

ŞERMİN ŞENTÜRK: “EGZOZ KOKUSUNA KARŞI ÇİÇEK KOKUSU İLE SİZDE ARAMIZA KATILIN”

 

Organizasyonun Tekirdağ ayağını üstlenen bir diğer isim olan Şermin Şentürk de tüm kadınları etkinliğe davet etti. Şentürk “Bisikleti olmayan kadınlarımız komşularından, arkadaşlarından, bisiklet kiralayan dükkanlardan etkinlik için bisiklet edinebilir. Ama bizce bir bisiklet satın alarak egzozsuz bir dünyaya ‘Merhaba’ demenin tam zamanı! Bisiklet sadece spor değil aynı zamanda bir ulaşım aracıdır. Egzoz kokusuna karşı çiçek kokusu ile sizde aramıza katılın.” ifadelerini kullandı.

 

SAHİL DOLGU ALANDA YAPILACAK

 

23 Eylül Pazar günü saat 17.00’de Tekirdağ sahil dolgu alanında başlayacak etkinlikte “Süslü Kadınlar” Tekirdağ Yelken İhtisas Kulübü’ne kadar pedal çevirip etkinlik alanına geri dönecek. Yaklaşık bir saat sürecek organizasyona yüzün üstünde bisikletli kadının katılması bekleniyor.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU