Girişimcilik eğitimine 200 çocuk ve genç katıldı

Lüleburgaz Belediyesi, yeni teknolojilerin oluşma sürecini şekillendiren girişimci bireyler yetiştirebilmek amacıyla Bilişim Garaj Akademisi Eğitimlerini hayata geçiriyor. 2018 yılında Lüleburgaz Yıldızları

GÜNDEM 7.09.2018 17:17:00 0
Girişimcilik eğitimine 200 çocuk ve genç katıldı

 

Lüleburgaz Belediyesi, yeni teknolojilerin oluşma sürecini şekillendiren girişimci bireyler yetiştirebilmek amacıyla Bilişim Garaj Akademisi Eğitimlerini hayata geçiriyor. 2018 yılında Lüleburgaz Yıldızları Kadın Akademisi’nde devam eden,  girişimcilik ve bilişim kapsamında düzenlenen eğitimlere 200 çocuk ve genç katıldı.

Lüleburgaz Belediyesi tarafından Prof. Dr. Selçuk Özdemir ve Lüleburgaz Halk Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde 3 yıldır düzenlenen Bilişim Garaj Akademisi Eğitimleri ile 8-18 yaş arası yüzlerce çocuk ve gencin son derece önem taşıyan kavramları öğrenmesini sağladı. 
İLK OLMA NİTELİĞİ TAŞIYOR
Prof. Dr. Selçuk Özdemir tarafından kurulan Bilişim Garaj Akademisi, alanında bir ilk olma niteliği taşıdığı belirtildi. Çocukların ve gençlerin, bilişim ve girişimcilik eğitimleri aldıkları online bir platform olan akademi sayesinde bilişim kavramını problemlere yenilikçi çözümler üretmek üzere bir araç olarak değerlendirebildiği ifade edildi. Son 3 yıldır Lüleburgaz Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen Bilişim Garaj Akademisi Eğitimleri kapsamında kodlama, programlama, web tasarımı, üç boyutlu tasarım, robot tasarımı ve üretimi gibi bilişim ve girişimcilik konularını içeren ücretsiz eğitimler verildiği kaydedildi. 
ÇEŞİTLİ KONULARDA EĞİTİM VERİLİYOR
Eğitim almak üzere kaydolan çocuk ve gençler, bilişim uzmanı bir rehber öğretmenin eşliğinde 2 yıl boyunca Lüleburgaz Belediyesi’nin bilgisayar ve üç boyutlu yazıcı gibi cihazlarla donattığı Bilişim Sınıfı’nda haftada bir gün olmak üzere çeşitli konularda eğitim alıyor. Katılımcılar, Bilişim Garaj Akademisi’nin web sitesi aracılığıyla diledikleri zaman diledikleri yerde çalışmalarına devam edebiliyorlar. Akıllı cihaz tasarımı ve girişimcilik alanlarında önemli bilgi ve beceriler kazandığı belirtilen  katılımcılar, günlük hayatlarında yararlandıkları teknolojileri tüketici değil üretici gözüyle değerlendirme yetisini kazanıyorlar. Eleştirel düşünme ve bilimsel çözüm üretme yetileri elde eden çocuk ve gençler, girişimcilik dünyasına adım atmak için yeterli donanıma sahip oluyorlar. Gençlere 21. yüzyıl yetkinlikleri kazandırıp onları başarılı bir geleceğe hazırlama vizyonuyla yola çıktığını belirten Lüleburgaz Belediyesi, gençleri girişimcilik ekosistemine kazandırmaya yönelik değerli çalışmalar yürütmeye devam ettiğini kaydetti.
2018 İNOVASYON VE TASARIM YILI 
Lüleburgaz Belediyesi, 2017-2021 Stratejik Plan kapsamında her yılı farklı temayla ilan ettiğini belirterek  2016 Kadın Yılı ve 2017 Bisiklet Yılı’ından sonra belediye meclisi, temalı yıla özel çalıştaylar sonucunda 2018 yılını İnovasyon ve Tasarım Yılı ilan ettiğini açıkladı. Lüleburgaz Belediyesi, yıl boyunca inovasyon, tasarım konularında farkındalık yaratma ve girişimcilik ekosistemini destekleme amacıyla çeşitli organizasyonlara imza atacağını ifade etti. 
Haber / Gülveren ALTUNOĞLU