Darısı Tekirdağ'ın başına

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), sayısı 30 milyonu aşan ve Türkiye'nin tamamında geçerli olması planlanan İstanbulkart'a pet şişe ve alüminyum içecek kutuları atılarak kredi yü

GÜNDEM 7.09.2018 16:07:00 0
Darısı Tekirdağ

 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), sayısı 30 milyonu aşan ve Türkiye’nin tamamında geçerli olması planlanan İstanbulkart’a pet şişe ve alüminyum içecek kutuları atılarak kredi yüklemesi yapılmasını sağlayan "Akıllı Geri Dönüşüm Konteyneri" makinelerini tanıttı. 
PET ŞİŞE KARŞILIĞINDA PARA YÜKLENECEK
'Akıllı Geri Dönüşüm Konteynerı'na atık pet şişe ve alüminyum içecek kutusu atan her İstanbulkart kullanıcısının kartına belirli miktar para yüklenecek. 0,33 litrelik pet şişe atıldığında İstanbulkart'a 2 kuruş, 1 litrelik pet şişe için 6 kuruş ve 1,5 litrelik pet şişe karşılığında 9 kuruş yüklenecek. Kartına yükleme sayısı fazla olanlar, Şehir Tiyatroları’ndan ücretsiz tiyatro bileti alabilecek ve İBB Sosyal Tesisler’inden indirimli yemek yiyebilecek. Tekirdağlıların bu uygulamanın Tekirdağ’da da hayata geçirilmesini isterken, Büyükşehir Belediyesi yöneticilerine de bu konuda çağrıda bulundu. 
Haber / Şaban KARDEŞ