Rusya Federasyonu'na çalışma ziyareti 

Trakya Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Üyeleri Tekirdağ, Edirne ve Kırklareli'nin savunma sanayisine yönelik sahip olduğu 2 bine yakın işletme potansiyelinin daha da gelişmesini sağlamak amacıyla Rusya Federasyonuâ?

GÜNDEM 7.09.2018 16:04:00 0
Rusya Federasyonu

 

Trakya Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Üyeleri  Tekirdağ, Edirne ve Kırklareli'nin savunma sanayisine yönelik sahip olduğu 2 bine yakın işletme potansiyelinin daha da gelişmesini sağlamak amacıyla Rusya Federasyonu’na çalışma ziyareti düzenledi. Düzenlenen ziyarete Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve Tekirdağ TSO Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Günay da katıldı.
 
Trakya Kalkınma Ajansı tarafından düzenlenen ziyarete; Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak,  Tekirdağ TSO Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Günay ile birlikte Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne TSO Başkanı Recep Zıpkınkurt, Kırklareli TSO Başkanı Soner Ilık, Edirne İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Geçmiş, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin ve ajans personelleri katıldı.
300 FİRMA ZİYARETİ DÜZENLEDİ
Trakya Kalkınma Ajansı 2016 yılından itibaren ülkenin 2023 planları çerçevesinde öngörülen Savunma Sanayisi'nin millileştirilmesi çalışmalarına destek olmak amacı ile Trakya Bölgesi’nde 300’den fazla firma ziyareti, 2 Savunma Zirvesi, Ana Yükleniciler olarak adlandırılan ASELSAN, TAİ, HAVELSAN, ROKETSAN, MKEK, THY TECHNIC firmalarının hepsine bölge sanayicisi ile çalışma ziyareti düzenledi. 
ORTAK İŞ GELİŞTİRME PLATFORMU 
Rusya ziyareti kapsamında, Moskova-Rusya’nın En Büyük Savunma Sanayi Fuarı ARMYEXPO 2018 ziyaret edildi. Fuar Rusya Savunma Sanayisi tarafından üretilen her türlü kara, hava, deniz, aktif ve pasif savunma sistemlerine, silahlı ve silahsız insansız hava araçlarına, devlet ve özel sektör imalatı elektromekanik makina ve teçhizat sistemlerine, S-400 ve S-500 hava savunma sistemlerine ev sahipliği yaptığı açıklandı.  Rusya’nın en büyük Ticaret ve Sanayi Odası ziyaret edildi. Moskova Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Suren Vardanyan ile yapılan görüşmede Moskova ve Trakya Bölgesi kobilerinin kullanımına sunulacak ortak iş geliştirme platformu kurulması kararlaştırıldı. Tekirdağ, Edirne ve Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanları  bu ziyarette kendi üyeleri ve faaliyetleri hakkında ev sahibi kuruma bilgi verdi. 
DÜNYA’NIN EN BÜYÜK 4. ENERJİ SEKTÖRÜ FİRMASI
Trakya Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu heyeti Türkiye Cumhuriyeti Moskova Büyükelçiliği’ni ziyaret etti. Moskova-Türkiye Cumhuriyeti Moskova Büyükelçisi Hüseyin Lazip Diriöz tarafından karşılanan heyete Rusya İş Ortamı hakkında detaylı bilgi verildi. Özellikle Moskova’da Türk inşaat firmalarının yüksek prestije sahip olduklarından ve Türk kobilerinin ise imalat sanayine yönelik yatırım yapmaları halinde Rus otoritelerinin teşvik edici yardımlarda bulunacağından bahseden Büyükelçi Diriöz ile bir toplantı düzenlendi. Ardından Saint Petersburg-Power Machines Şirketi ziyaret edildi. 1857 yılında kurulan Power Machines ile düzenlenen toplantı da şirketi temsilen Türkiye ve Orta Doğu Bölge Müdürü Alexey Evseev ve Projeler Birimi Genel Müdürü ve Atom Enerjisi Kurumu Sorumlusu Dmitriy Kruglov ve Satış Müdürü Boris Terekhov hazır bulundu. Power Machines firmasının Türkiye ile birlikte 57 ülkede yatırımı olup hali hazırda Dünya’nın en büyük 4. Enerji Sektörü firması olduğu belirtildi. Power Machines her türlü Elektrosantrale yönelik olarak hem makina ve teçhizat imalatı hemde tesis kurup yönetimi konularında uzman olduğu belirtilirken Dünya’nın çeşitli yerlerindeki yatırımlarında Toshiba ve Siemens ile ortaklıklarıolduğu kaydedildi. Türkiye’de de hali hazırda Bingöl, Erzincan, Orhaneli, İskenderun, Artvin, Karakaya bölgelerinde devam etmekte olan çok sayıda yatırımı olup Orta Doğu operasyonlarının Türkiye’den yönetilmekte olduğu açıklandı.
Haber / Gökhan YILMAZ