192'nci yıla pastalı kutlama

Zabıta Teşkilatı'nın 192'nci kuruluş yıldönümü Kapaklı'da düzenlenen törenle kutlandı. Düzenlenen çelenk sunumunun ardından Kapaklı Belediye Başkanı irfan Mandalı zabıta p

GÜNDEM 7.09.2018 15:06:00 0
192


Zabıta Teşkilatı’nın 192’nci kuruluş yıldönümü Kapaklı’da düzenlenen törenle kutlandı. Düzenlenen çelenk sunumunun ardından Kapaklı Belediye Başkanı irfan Mandalı zabıta personelleri ile pasta keserek Zabıta Teşkilatı’nın kuruluş yıldönümünü kutladı. Zabıta personellerinin, takım oyunu oynadıklarını unutmamalarını isteyen Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı “Kapaklı hassas bir yer. Burada 81 vilayetten insanımız var. Sizin ayrım yapmadan tüm vatandaşlarımızı kucaklamanız gerekiyor” dedi. 

Zabıta Teşkilatı’nın 192’nci kuruluş yıldönümü dolayısıyla Kapaklı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu. 
ATATÜRK ANITI’NA ÇELENK SUNDULAR
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından personellerle birlikte Atatürk Anıtı’na çelenk sunan Zabıta Müdürü Ferhat Kaanoğlu, zabıta teşkilatımızın temellerinin, 1826 yılındaki nizamname ile ihtisab nezareti unvanıyla oluşturulmaya başlandığını, Cumhuriyet döneminde 1930’da çıkarılan belediye kanunu ile belediye görevleri yeniden belirlendiğini ve zabıtanın, belediye hizmetlerinin icra ve takipçisi olan özel bir hizmet zabıtası olmasının öngörüldüğünü, 1956’da ise o güne kadar zaten var olan zabıtanın, bir müdürlük haline getirildiğini belirtti. 
“GÖREVİ HUZUR VE DÜZENİ SAĞLAMAK”
5393 sayılı belediye kanunu ve 5216 sayılı büyükşehir belediyesi kanunu çerçevesinde zabıta personelinin görevinin esenlik, huzur, sağlık ve düzeni sağlamak olduğunu kaydeden Kaanoğlu, belediye zabıtasının, belediye meclisi tarafından alınan ve belediye zabıtası tarafından yerine getirilmesi gereken emir ve yasaklarla bunlara uymayanlar hakkında mevzuatta öngörülen ceza ve diğer yaptırımları uygulamakla görevli özel kolluk kuvvet olduğunu kaydetti. 
ELZEM HALİNE GELDİ
Zabıta teşkilatının en önemli sorunlarının, ‘kurumsallaşmasının tam olması gerekliliği, zabıta personelinin görevine ifa ederken aldığı sorumluluk karşısında hukuki güvenliğinin sağlanması ve aynı zamanda görevi esnasında karşılaşılan sorunlarla ilgili olarak araç ve gereçlerle güçlendirilmesi’ olduğunu belirten Kaanoğlu “Bu ve benzeri sebepler nedeniyle yeni bir hukuki düzenlemeye ve kurumsallaşmaya gidilmesi elzem haline geldi” dedi. Kaanoğlu, Kapaklı zabıtasının ilçede vatandaşların rahatı ve esenliğini sağlamak amacıyla ‘önce insan’ anlayışıyla yaşanabilir bir Kapaklı için yer ve zaman kavramı gözetmeksizin fedakarca çalıştığını ifade ederek, Zabıta teşkilatının 192’nci kuruluş yıldönümünü kutladı. 
PASTALI KUTLAMA
Ferhat Kaanoğlu’nun konuşmasının ardından kutlamalar belediye binasındaki teras kafede devam etti. Zabıta Müdürü Ferhat Kaanoğlu’na çiçek sunan Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, zabıta teşkilatının kuruluş yıldönümünü kutladı. Günün anısına Başkan Mandalı, Zabıta Müdürü Ferhat Kaanoğlu ve Kapaklı Belediye Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Erkan ile birlikte pasta kesti. Pasta kesimi sonrası konuşan Başkan Mandalı zabıtanın belediyenin halkla iç içe olan aynası ve en önemli yüzü olduğunu ifade ederek “Şu an zabıta kadromuz zengin ancak biz 192’nci yıla yaraşır bir şekilde görevimizi ifa edebiliyor muyuz?  Artık göreviniz zor. Eskiden çok kolaydı. Artık sizin mevzuatlar çerçevesinde her tutmuş olduğunuz tutanak size artı puan getirir. Siz burada hiyerarşiyi takip ettiğiniz sürece inanın içeriden kimsenin sizi bölmesi mümkün değil” dedi. 
“BU İŞLER O KADAR KOLAY DEĞİL”
Yaklaşık 6 ay sonra yapılacak olan yerel seçimlere de dikkat çeken Mandalı “Önümüzde 6-7 ay sonra bir yerel seçim gerçekleştirilecek. Bu yerel seçim öncesi size ‘sen amir olacaksın, sen komiser olacaksın’ gibi vaatler gelebilir. Bu işler o kadar kolay değil. Sizler bu mevzuat çerçevesinde kendinizi yetiştirdiğiniz takdirde zaten buraya kim belediye başkanı gelirse gelsin herhangi bir negatif konuyla karşı karşıya kalmazsınız” dedi. 
BURASI HASSA BİR YER
Zabıta personellerinin, takım oyunu oynadıklarını unutmamalarını isteyen Mandalı “Kapaklı hassas bir yer. Burada 81 vilayetten insanımız var. Sizin ayrım yapmadan tüm vatandaşlarımızı kucaklamanız gerekiyor. Çünkü sizin asli göreviniz buradaki vatandaşlarımızı birlik ve beraberlik içerisinde asayişi en iyi şekilde koruyup kollamaktır” dedi. 
Haber / Özge MERİÇ