Öğrenci servislerine denetim

2018-20189 eğitim öğretim yılının açılmasına kısa bir süre kala Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Trafik Zabıta Şube Müdürlüğü ekipleri Kapaklı ve Çerkezköy'de faaliyet gös

GÜNDEM 7.09.2018 15:00:00 0
Öğrenci servislerine denetim


2018-20189 eğitim öğretim yılının açılmasına kısa bir süre kala Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Trafik Zabıta Şube Müdürlüğü ekipleri Kapaklı ve Çerkezköy’de faaliyet gösteren öğrenci servislerini denetledi. 

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Ulaşım ve Koordinasyon Merkezi (UKOME) Ulaşım Dairesi Başkanlığı Uygunluk Komisyonu tarafından alınan karar kapsamında Çerkezköy Kapalı Spor Salonu önünde 09:00-17:00 saatleri arasında yapılan uygunluk denetiminde araçlar tek tek kontrolden geçirildi. 
YOL BELGESİ VERİLECEK
Denetimler sırasında Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mustafa As da hazır bulundu. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı Uygunluk Komisyonu tarafından  alınan kararla Tekirdağ  Büyükşehir Belediyesi Trafik Zabıta Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından her yıl olduğu gibi bu yıl da Çerkezköy ve Kapaklı’da hizmet veren öğrenci servislerine  uygunluk denetimi  yapıldığını belirten As, denetimden eksiksiz geçen araçlara yol belgesi verileceğini ifade etti. 
330 ARAÇ DENETLENDİ
Her yıl UKOME tarafından il genelinde öğrenci sevisi çeken j plakalı araçların okul öncesi sıkı bir denetimden geçirildiğini kaydeden Mustafa As, bu yıl da Kapaklı’da 130, Çerkezköy’de 200 öğrenci servisinin denetimden geçtiğini belirtti. Öğrenci taşımacılığının daha güvenli hale getirilmesi amacıyla bu denetimlerin yapıldığını ifade eden Mustafa As, “Yapılan denetimlerde denetim ekibi araçlarda bir eksiklik gördüğünde bu eksikliklerin okullar açılana kadar tamamlaması için süre veriyor. Eksiklerini tamamlamayanlara yol belgesi verilmiyor ve servis çekemiyor” dedi. 
“EKSİKLİK ÇIKMADI”
Yapılan denetimlerde aracın ruhsatının olup olmadığı, araçlarda koltuk sayısı, ilk yardım çantası, yangın tüpü ve koltukların uygunluğu, ön ve arka farlarının yanıp yanmadığı, yedek lastik, aracın camları, aracın geri vitesinin çalışıp çalışmadığı, aracın sigortasının olup olmadığı, koltuk sigortasının olup olmadığı, emniyet kemeri olup olmadığı gibi konuların değerlendirildiğini belirten As, yapılan denetimlerde herhangi bir eksiklik çıkmadığını bunun da kendilerini sevindirdiğini kaydetti. 
Haber / Özge MERİÇ