Kapaklı'ya 47 milyonluk yatırım

Kapaklı'da yürütülen içme suyu, kanalizasyon ve yağmur suyu yatırımlarını inceleyen Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürü Dr. Şafak Başa, "Nüfus artış verileri de göz ?

GÜNDEM 6.09.2018 20:23:00 0
Kapaklı

Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürü Dr. Şafak Başa,TESKİ tarafından Kapaklı’da yürütülen içme suyu, kanalizasyon ve yağmur suyu çalışmalarını inceledi. Başa, projenin kontrol mühendisi Burak Gürses’ten çalışmalar hakkında bilgi aldı.

 

YÜZDE 52’Sİ TAMAMLANDI

 

Kapaklı’daki çalışmalar hakkında açıklama yapan Şafak Başa “Bu yılı Kapaklı yılı ilan ettik. Kapaklı genelinde çalışmalarımıza hızla devam ediyoruz. Bugüne kadar 17.000 metre içme suyu hattı, 25.000 metre kanalizasyon hattı ve 3.000 metre yağmur suyu hattı imalatı yaptık. Kapaklı İlçesi İçme Suyu, Kanalizasyon ve Yağmur Suyu İnşaatı işi kapsamında toplamda yapılması planlanan 86.305 metre altyapının 45.000 metresi yapıldı ve yatırımımızın yüzde 52’si tamamlanmış oldu. Yatırım bedelimiz 25 milyon 785 bin 723 TL” dedi.

 

NÜFUS ARTIŞ VERİLERİ GÖZ ÖNÜNE ALINDI

 

Bahçeağıl Mahallesi’nin içme suyu ve kanalizasyon imalatlarının tamamlandığını, şuanda bağlantı çalışmalarının yapıldığını ifade eden Başa “Atatürk, Cumhuriyet, Pınarça ve Bahçelievler Mahallelerimizde içme suyu, kanalizasyon ve yağmur suyu altyapı çalışmalarımız devam ediyor. Ek olarak Kapaklı’da 4 adet yeni içme suyu kuyusu açarak ilçemizin su ihtiyacına destek sağladık. Nüfus artış verileri de göz önüne alınarak 2050 yılı dâhil ilçemizin su ihtiyacını karşılayacak kapasitede yeni içme suyu depoları inşa ediyoruz” dedi.

 

KOLEKTÖR HATTININ YÜZDE 99’I TAMAMLANDI

 

Bahçelievler Mahallesi’nde 1.500 metreküp, Atatürk ve Cumhuriyet Mahallelerine hizmet verecek 2.500 metreküp, Pınarça Mahallesi’nde 2.000 metreküp ve Bahçeağıl Mahallesi’nde 200 metreküp olmak üzere 4 adet yeni içme suyu deposu inşa edildiğini kaydeden Başa “Ayrıca içme suyunu terfi edecek 3 adet terfi merkezi inşa ediliyor. Yine bu işimiz kapsamında Bahçelievler Mahallemizin atıksuyunu Çerkezköy-Kapaklı İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisine iletecek olan 4.600 metre uzunluğundaki kanalizasyon kolektör hattımızın yüzde 90’ı tamamlandı” dedi.

 

“SAĞLAM ALTYAPILARLA SAĞLAM GELECEKLER İNŞA EDİYORUZ”

 

Kapaklı’nın nüfusunun hızla arttığını kaydeden TESKİ Genel Müdürü Başa “Artan nüfusa yetişiyoruz. Çalışmalarımız tamamlandığında Kapaklı’nın temel altyapı sorunları çözülmüş olacak.TESKİ olarak kurulduğumuz günden bugüne kadar Kapaklı’da 14 adet işimizi tamamladık. Yatırım maliyeti 17 milyon 719 bin 971 TL. Halen devam eden 6 adet işimiz var. Bunların bedeli de 30 milyon 45 bin 700 TL. Böylece toplam yatırım hacmi 47 milyon 765 bin 671 TL. TESKİ olarak hızla büyüyen Kapaklı için çalışmaya devam edeceğiz. Sağlam altyapılarla sağlam gelecekler inşa ediyoruz” dedi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU