Eğitim yöneticileri bir araya geldi

Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından "Eğitim Yöneticileri Buluşması" programı düzenlendi. Namık Kemal Üniversitesi Konferans Salonu'nda düzenlenen ve Tekirdağ'da görev yapan

GÜNDEM 5.09.2018 18:46:00 0
Eğitim yöneticileri bir araya geldi

 

 

Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından “Eğitim Yöneticileri Buluşması” programı düzenlendi. Namık Kemal Üniversitesi Konferans Salonu'nda düzenlenen ve Tekirdağ'da görev yapan tüm resmi ve özel okul müdürlüklerinin yer aldığı programa Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan da katıldı.

 

 

"OKULLARIMIZ ÇOK ÖNEMLİ"

 

Saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programda konuşan Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, "Geleceğimizi emanet ettiğimiz çocuklarımıza milli eğitim hizmetini sunduğumuz, geleceklerini hazırlamasında yön ve katkı verdiğimiz okullarımız çok önemli. Bu nedenle üzerimize düşen tüm sorumluluklarımızı eksiksiz olarak yerine getirmeliyiz. Bizlere emanet edilen çocuklarımızın eğitim-öğretim almasında, okulda geçirdikleri süre içerisinde can ve mal güvenliklerinin sağlanmasında ve çocuklarımızı geleceğe en iyi şekilde hazırlama noktasında tüm gereklilikleri yapmalıyız" dedi.

 

SEMİNER İLE SONA ERDİ

 

Öğrencilerin okullara ulaşımını sağlayan servislerin hizmet kalitesine bakılması gerektiğini dile getiren Vali Mehmet Ceylan, "Öğrencilerin güvenliğinden taviz verilmemelidir. Okul çevresindeki metruk binalar bildirilerek, şüpheli şahıslar ile ilgili güvenlik güçleri ile işbirliği yapılmalıdır. Okul kameraları kontrol edilmelidir. Çocuklarımızın akademik çalışmaları desteklenmeli, projelere özendirilmelidir. Bu da öğretmen- öğrenci-veli işbirliği ile yapılmalıdır. Sorgulayan-soran-cevap bulan öğrencileri yetiştirmek için öğretimin yanı sıra kültürel ve sportif faaliyetlere de yer verilmelidir" ifadelerine yer verdi. Vali Mehmet Ceylan ardından okul devamsızlıklarının takibi, teknoloji bağımlılığı, kantinlerin denetimi, okulların temizliği konularına da değindi. Toplantı Prof.Dr. Necati Cemaloğlu'nun Liderlik ve Yönetim Becerileri konulu semineri ile sona erdi.

 

Haber / Özge MERİÇ